Atasözleri Sözlüğü

Aç Tokun Halinden Anlamaz Atasözü Anlamı

15.07.2021
92
Aç Tokun Halinden Anlamaz Atasözü Anlamı

Aç Tokun Halinden Anlamaz Atasözü Anlamı

Tok olan bir kişi aç olan insanın neler çektiğini, nelerle mücadele ettiğini asla anlamaz. Bu yüzden bu atasözümüz kullanılmıştır. Kendisine yetebilen, zengin olan ve paraya muhtaç olmayan kişiler her zaman toktur. Hayatlarındaki isteklerini ve arzularını diledikleri gibi yerine getirebilirler ama yardıma muhtaç olan kişiler hiçbir zaman isteklerini anında yerine getiremezler. Çabalarlar, çalışırlar öyle tamamlarlar arzularını.

Atalarımız tok olan ve aç olan bir insanı kıyaslarken birbirlerinden çok ayrı iki kavrama düştüklerini fark edip bu atasözünü söylemişlerdir. Özellikle farklı kavramlarda olduklarından dolayı ve bu tür insanların ayrı dünyaları yaşadıklarını düşünerek tok olanın aç olanı anlayamayacağını savunmuşlardır.

Günümüzde çoğu zenginliğe ulaşan kişiler zengin olurken aslında büyük bir imtihan içerisindedirler. Özellikle mallarını gerektiği yerde kullanıp kullanmadıklarını bile çoğu zaman bilemezler. Yoksullara ve yetim olan insanlara yardım edip onların hallerinden anlamaya bile yeltenmezler. Bu yüzden bazı zenginlerin bu denli sefa hali çekmeleri pek uzun sürmez. Aç olan insanın halinden anlamak istemiyorsa bile zenginliğini doğru bir biçimde kullanmıyor demektir.

Aç Tokun Halinden Anlamaz Atasözü Kısaca Anlamı

Varlığı bol olan, refah seviyesini çoğu insanların üzerinde tutan kişi, hiçbir zaman sefalet ve yokluk çeken kişiyi anlayamaz. Onların bu kadar büyük bir geçim sıkıntısı çektiklerini hiçbir zaman bilemezler. Çünkü bir şeyi bilmek için onu yaşamak gerekmektedir.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.