Bir Bulutla Kış Gelmez Atasözü Anlamı Yaşanan küçük başarılarıyla insanı mutlu olması için yeterli bir durum oluşmaz çünkü mutlu olması için sürekli bir başarı elde edilmelidir. Bundan dolayı bu atasözü ile birlikte küçük bir belirti ile istenilen sonuca ulaşamadığı ifade edilir. Bir Bulutla Kış Gelmez Atasözü Kompozisyon Bunu ifade eden…
Akılsızın Şaşkını Beyaz Giyer Kış Günü Atasözünün Anlamı

Akılsızın Şaşkını Beyaz Giyer Kış Günü Atasözünün Anlamı
Akılsızın şaşkını beyaz giyer kış günü atasözünün anlamı şu şekilde ifade edilir. “Nerede nasıl davranacağını bilmeyen insan, şaşkınca hareketler yapar.” Yani kendini kötü veya gülünç duruma düşürebilir. Atasözünden anlaşıldığı gibi kış günü beyaz giyilmez, etraf yağmur çamurdur. Kış günü yazlıkta giyilmez, üşütür. Akılsız insan şaşkın insan demektir.
Farklı bir örnek vermek gerekirse bu atasözümüz değişik anlamlarda da rahatlıkla kullanılabilir. Mesela zamanında çok iyi kazançlar elde etmiş ve sonrasında saygınlıkta kazanmış insanlar bir anda bunları kaybettiğinde farklı davranışlar sergileyebilir. Bir nevi delilik dediğimiz kavramı yaşarlar. İşte böyle zamanlarda insanların şaşkın davranışları karşısında da bu atasözümüz söylenebilir.
Başka bir örnek olarak da toplum içinde yapılmaması gereken bazı hareketler vardır mesela. Bunları göz önünde bulundurursak ve toplumu hiçe sayarak olmadık, aykırı hareketler sergileyen insanlar, toplumca ayıplanır. Böyle bir durumda da bu atasözümüzü söylemek oldukça yerinde olacaktır.
Atalarımız zamanında bizlere ders olması açısında böyle atasözlerini söylemiş ve günümüze kadar taşımıştır. Bizlere de bu sözlerden ders çıkarmak ve dikkate almak kalacaktır.
Akılsızın Şaşkını Beyaz Giyer Kış Günü Atasözünün Kısaca Anlamı
Akılsızın şaşkını beyaz giyer kış günü atasözünün kısaca anlamı ise
“Ne yaptığını bilmeyen, olmasından farklı olarak aykırı bir biçimde hareketler, davranışlar sergileyen insanlar” demektir.