Atasözleri Sözlüğü

Akıntıya Kürek Çekme, Kurak Yere Ekin Ekme Atasözünün Anlamı

26.07.2021
195
Akıntıya Kürek Çekme, Kurak Yere Ekin Ekme Atasözünün Anlamı

Akıntıya Kürek Çekme, Kurak Yere Ekin Ekme Atasözünün Anlamı

Akıntıya kürek çekme, kurak yere ekin ekme atasözünün anlamına baktığımız hemen akla şu ifade gelmelidir: Boş yere yapılan, olmayacak iş için uğraş verilen emek sonuç vermez demektir.

Gerçekten de akıntıya karşı çektiğiniz kürek sizi sadece yoracaktır ama ilerletmeyecektir. Kuru yere ekin ekerseniz olmayacak ve büyümeyecektir. Siz sadece verdiğiniz uğraş ve emek ile boş bir şekilde kalacaksınızdır.

Eğer yaptığınız işlerin başarılı sonuçlar vermesini istiyorsanız onları planlayarak ve olacak şekilde hedefleyerek yapmalısınız. Yani akıntıya karşı yüzmek yerine akıntıyı arkanıza alarak ilerlemelisiniz. Olmayacak hayaller edinip susuz tarlaya buğday ekmek ile uğraşmayın. Hem zamanınızı hem de paranızı kaybetmemek için olmayacak işlere kalkışmayın.

İşte tüm bunlara akıntıya kürek çekme, kurak yere ekin ekme atasözünün anlamını ifade etmektedir. Sizde bu atasözümüzü dinleyerek geleceğe dair planlarınızı olacak şekilde yapın ki sonunda hayal kırıklığı yaşamayın. Gelecekte kesin olarak düşecek olan bir şeye yatırım yapmakta olmayacak bir işe çaba vermektedir. Bu şekilde örneklendirilebilir.

Akıntıya Kürek Çekme, Kurak Yere Ekin Ekme Atasözünün Kısaca Anlamı

Akıntıya kürek çekme, kurak yere ekin ekme atasözünün kısaca anlamı ise şöyle söylenebilir: “Uğraşsanız da olmayacak, asla gerçekleşmeyecek bir iş, bir hayal için boşu boşuna verilmiş olan emek veya çaba” demektir.

Akıntı bir gücü temsil ederken, kürek ise emeği temsil etmektedir. Kurak yer de bir gücü ifade ederken, ekin ekmekte çabayı ifade etmektedir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.