Bir Nalına Vurur Bir Mıhına Atasözünün Anlamı Bir durum karşısında iki taraf varsa ve bir kişi her iki tarafı da destekliyor gibi görünüyorsa bu atasözü kullanılır. Her iki taraf için de iletişimini kaybetmemek istediğinde bir kişi bu şekilde davranabilir. Karşı karşıya olan taraflar eğer bu kişinin iki türlü oynadığını bilmiyorsa…
Bir İşe Başlamak Bitirmenin Yarısıdır Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Bir İşe Başlamak Bitirmenin Yarısıdır Atasözünün Anlamı
Yeni bir işe başlıyorsak ya da başlamak istiyorsak adım atmadığımız sürece bu bizi korkutur. Bazen yalnızca korktuğumuz için o işe hiçbir zaman başlayamayız. Eğer korkularımızdan arınıp başlayabilirsek yarı yolu geçmiş sayılırız.
Başlangıç yaptıktan sonra işin gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor olmadığını fark eder ve kolay bir şekilde bitiririz. Bu yapmamız gereken işler çok yüklü geldiği zaman da böyledir. İşe başlamadığımız sürece bitiremeyeceğimiz kesindir.
Fakat işe bir kere başlayıp o adımı attığımızda iş hızlı bir şekilde ilerler ve kendimize güvenimizi kazanırız. Kimseyi dinlemeden içimizden geldiği gibi adım atmalı ve yeni işler başarmaktan korkmadan yaşamalı ve denemeliyiz.
Bir İşe Başlamak Bitirmenin Yarısıdır Atasözü Kısaca Anlamı
Bir insan işi becerememekten korkuyorsa hiç başlamamayı tercih edebilir. Başarısızlıktan korkabilir ya da kendinize yeterince güvenmiyor olabilir. Böyle durumlarda eğer hiç başlamazsak o işi yapıp yapamayacağımızı da anlayamayız.
Bu sebeple korkmadan ve kendimize güvenerek işe başlamalı ve sonrasında yaşayarak öğrenmeliyiz. İşler çok biriktiyse ve bir türlü başlayamıyorsak bu daha fazla birikmiş iş demektir.
İşleri çok biriktirmeden başlarsak bitirme yolunda yarı yolu gelmiş sayılırız çünkü başladıktan sonra işi bitirmek bizim için daha kolay olur. Kendimize güvenimiz yoksa gözümüzü karartıp bir noktadan başlamalı ve daha sonra sonuçlarını göğüslemeliyiz. Çalışkan olduğumuzda her şey daha kolay olur.