Bir Bütün Bir Yarımdan İyidir Atasözü Anlamı Kişilerin gücü sınırlıdır her istediğini yapamaz ve başarılı olamaz. Buna karşı bazı işlerde işbirliği ve dayanışma yapmak yani güçleri birleştirmek büyük işlerin altından kolayca kalkmayı sağlar. Bir insanın gücü sınırlıdır. Başkası ile işbirliği yapması ise daha büyük başarıları beraberinde getirir. Bir Bütün Bir…
Bir Nalına Vurur Bir Mıhına Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Bir Nalına Vurur Bir Mıhına Atasözünün Anlamı
Bir durum karşısında iki taraf varsa ve bir kişi her iki tarafı da destekliyor gibi görünüyorsa bu atasözü kullanılır. Her iki taraf için de iletişimini kaybetmemek istediğinde bir kişi bu şekilde davranabilir.
Karşı karşıya olan taraflar eğer bu kişinin iki türlü oynadığını bilmiyorsa er geç ortaya çıkar ve bu kişi için kötü olabilir. Daha masum bir örnek vermek gerekirse anne babanız kavga ettiğinde siz her ikisiyle konuşurken kendilerini haklı bulduğunuzu söylerseniz bu şekilde davranmış olursunuz.
Fakat iş yerinde rakip iki tarafa da aynı taraftaymış gibi davrandıktan sonra ortaya çıkarsa büyük ihtimalle zor durumda kalabilirsiniz.
Bir Nalına Vurur Bir Mıhına Atasözü Kısaca Anlamı
Karşıt olan iki tarafa da aynı derece yakın gözüken birini anlatır. Taraflar sizi kendi yanlarında sanırlar ama siz aslında ikili oynarsınız. Bu durum ortaya çıkarsa insanlar kötü durumda kalırlar.
Öğretmen arkadaşınıza kızdıysa ve siz arkadaşınızla konuşurken ona hak verip sonra öğretmenle konuşurken öğretmeni onaylarsanız ikili oynamış olursunuz ve bu dürüst bir davranış olmaz. Karşıt iki kısım arasında seçim yapmak istemediğinizde tarafsızlığınızı ilan edebilirsiniz.
Bu şekilde kendinize dürüst olmuş ve sonrasında zarar görmemiş olursunuz. İki yüzlü davrandığınızda her zaman sonuçları sizin için zararlı olur. Bir konuda fikriniz netse insanların tepkisini önemsemeden savunmalısınız.