Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Atasözü Anlamı Hayatımızda en çok kullanılan atasözlerinden birisidir. Bir kişinin gücü yetmediği durumlarda iki kişinin ya da daha fazla kişinin yardım ederek o işi kolayca yapabileceği anlamına gelir. Yardımlaşmayı teşvik eden bir atasözüdür. Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Kompozisyon…
Bir Elin Verdiğini Öbür Elin Duymasın Atasözü Anlamı

İçindekiler
Bir Elin Verdiğini Öbür Elin Duymasın Atasözü Anlamı
Durumu olmayan veya yardıma ihtiyaç birine yapılan hayır işi asla akrabalar tarafından dahi bilinmemelidir. Bu durum bizim bir görevimizdir. Bundan dolayı kendimizi göstermek yerine bir kişinin yarasına merhem olmak amacımız olmalıdır. Biri övsün diye yapılan iyilik, iyilik olmaz.
Bir Elin Verdiğini Öbür Elin Duymasın Atasözü Kompozisyon
İnsanlar tarafından yapılan yardımlar asla reklam haline getirilmemelidir. Yapılan yardımın reklam haline getirilmesi ihtiyaç sahibi olan insanların büyük ölçüde kırılmasına neden olur. Bundan dolayı yardımların gizli yapılması daha faziletli olarak kabul edilmektedir. Bu durumu kul ile Allah bilmelidir. Başka gerisi bilmemelidir.
Çünkü yapılan iyiliği övmek kişinin kibrinin arttığını ifade eder. Bunun yanı sıra yardım edilen kişinin de aciz bir durumda olduğu gibi durumları beraberinde getirecektir. Bundan dolayı yapılan yardımın mutlaka gizli kalmalıdır.
Söylenen bu atasözü ile birlikte mecazi olarak bir insanın yaptığı iyiliği samimi bir şekilde yapması gerektiği ve buna en yakındaki kişinin bile görmemesi gerektiğini ifade etmektedir. Bu şekilde yapılan iyiliğin sevabı da daha büyük olmaktadır. Yapılan iyiliği duyurmadan önce yardım yapılan kişiye empati kurmanız bu durumda onu nasıl hissedeceğini hissetmeniz sizin için doğru yönü gösterici olacaktır.