Çok Yaşayan Bilmez Çok Gezen Bilir Atasözü Kısaca Anlamı İnsan yılları devirmekle değil; yolları aşmakla öğrenir. Bir yerleri keşfetmek için her gün takvimden bir yaprak koparmak yeterli değildir. Önemli olan, takvimin her gününü kayda değer bir şekilde yaşayabilmektir. Yoksa zaman, eşyaları da eskitir. Ağaçlar bile zamanla yaşlanır. İş, yaşlanmakta değil;…
Budalanın Yağı Çok Olursa Sakalına Sürer Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Budalanın Yağı Çok Olursa Sakalına Sürer Atasözünün Anlamı
Toplum içinde birçok kez karşılaşırız durumu çok iyi olan hatta lüks yaşayan insanlarla. Gerekli gereksiz eşyalar, kıyafetler, araçlar gereçler ya da yiyecekler alırlar. Sırf modaya uygun diye ya da marka bir ürün diye olmadık paralar harcarlar. Ya da çok lüks yaşama isteğinden ötürü çok pahalı araçlar alırlar. Gereksiz harcamaların başında düğünler de gelir. Altın, gelinlik, damatlık, düğün salonlarıydı derken israf üstüne israf yapan insanlar görürüz. Bu ve buna benzer pek çok şeye para harcarlar. İşte maddi durumu iyi olan insanlar paralarını israf ettiği zaman bu atasözü söylenir. Atalarımız böyle insanları kastederek budalanın yağı çok olursa sakalına sürer demişlerdir.
Budalanın Yağı Çok Olursa Sakalına Sürer Atasözü İle İlgili Öğütler
İlk insandan beri israf meselesi hep olmuştur. Sadece parada değil zamanda israf kullanılan sözlerde israf ve dahi birçok konuda israf ederiz. Ama en çok israf ettiğimiz şey paradır. Sadece maddi durumu iyi olanlar değil ortalama bir gelire sahip olanlar da para israfında bulunur. Ellerine para geçtiğinde nereye harcayacağını bilemez ve gerekli gereksiz her şeye para verir. Elimize para geçtiği zaman tutumlu olmalı ve gerekmedikçe harcama yapmamalıyız. Kazandığımız parayı daha işe yarayacak işlerde kullanmalı ya da ihtiyacımız oldukça kullanmalıyız. Eğer durumumuz yetiyor ise yardıma muhtaç insanlara para ya da diğer ihtiyaçlarda yardımcı olmalıyız.