Olmaz Olmaz Deme, Olmaz Olmaz Atasözü Anlamı İnsanoğlunun hayatı sürekli değişken ve hareketli bir yapıdadır. Her an her şey yaşanıp değişiklikler baş gösterebiliyor. Bir bakmışsın Hanya’dayken bir bakmışsın Konya’dasın. Hüzün ve kederle boğuşurken birden bu olumsuzlukların ortadan kalkarak yerini mutlu ve neşeli bir duruma bıraktığına şahit oluyoruz. Kısacası her an…
Çok Söz Yalansız, Çok Para Haramsız Olmaz Atasözünün Anlamı

Çok Söz Yalansız, Çok Para Haramsız Olmaz
Bazı şeylerin çok fazla olması, bu durumla karşılaşan insanı huzursuz ve hatta rahatsız eder. Gelişmiş dünyada yaşamsal ihtiyaçlarımızı karşılamak için çalışmak, emek vermek zorunluluğumuz var. Çalmamız sonucu taktir edilen bir bedel vardır. Her mesleğin alacağı ücret alt ve üst limitleri belirlidir. Bu sınırlar harici kazanılan para edinilen varlıklar ise aynı işi yapan insanları huzursuz eder çünkü bu işte bir terslik olduğunu ilk onlar anlarlar. Bu normal üstü variyet ahlaki yollar ile açıklanamıyorsa gayri ahlaki durumdan şüphe edilir. Çok konuşmak da böyledir. Akıllı ve mağrur insan, derdini az ve öz konuşarak anlatırken, çok ve yersiz konuşan insanlar ya çok abartırlar ya da çok yalan söylerler.
Çok Söz Yalansız, Çok Para Haramsız Olmaz Atasözünün Anlamı
Kişinin çalışıp, emek verdiği işinden kazanacağı para bellidir. Başka gelir kaynakları yok ise ve sahip olduğu para ve varlıklar onun kazancını aşıyorsa o paranın kaynağının temiz ve ahlaki olduğunu hiç kimse düşünmez düşünemez. Aynı şekilde bir kişi, yine çok ve boş konuşuyorsa, onun konuşmalarını dinleyenler, bir zaman sonra ya abarttığını ya da yalan söylediğini düşünürler.
Çok Söz Yalansız, Çok Para Haramsız Olmaz Atasözünün Kısaca Anlamı
Kişinin kaynağını açıklayamayacağı kadar parası varsa bu kişiden ve bu paradan şüphe edilir. Akıllı dürüst insan az-öz konuşur. Çok konuşmak güvensizlik doğurur.