Atasözleri Sözlüğü

Doğru Söyleyenin Bir Ayağı Üzengide Gerek Atasözünün Anlamı

23.10.2021
107
Doğru Söyleyenin Bir Ayağı Üzengide Gerek Atasözünün Anlamı

Doğru Söyleyenin Bir Ayağı Üzengide Gerek

Atasözleri; atalarımızdan geleceğe armağan olmuş, kısa ve öz deyişler olarak bilinir. Kulaktan kulağa ve nesilden nesile aktarılan atasözlerine günlük hayatımızda sık sık başvururuz. Bazen içinde bulunduğumuz durumu en iyi anlatacak şey;  bir atasözü olur. Hayatın kendisi olan atasözleri toplumlarda da önem arz eder. Türk toplumunda da atasözlerinin kullanımı oldukça fazladır.

Doğru Söyleyenin Bir Ayağı Üzengide Gerek Atasözünün Anlamı

Her ne olursa olsun her zaman doğru konuşmamız öğütlenir. Yalan söylemenin kötü bir şey olduğu bizlere küçüklüğümüzden beri öğretilir. Doğruyu söylemenin daima iyi sonuç verdiği ifade edilir. Toplum içinde her zaman doğruyu söylemek pek sevilmez. Genelde insanlar doğruyu söyleyenler ile aynı ortamda pek fazla kalmak istemezler. Doğruyu konuşmanın önemi vurgulanırken; bazı ortamlarda hoş karşılanmaması günümüzde olağan bir durumdur.

Bulunduğunuz ortamda doğruları söylerken; istenmeyebileceğinizi düşünerek her zaman gitmeye hazır olmanın akılda bulundurulması gerekir. İnsanlar duymak istemeyeceği doğruların konuşulduğu ortamlarda pek fazla kalmak istemezler. Bunun yanı sıra doğruyu konuşmak bazı durumlarda patavatsızlık olarak bile nitelendirilir. Böyle bir ortamda daima gitmeye hazır olunması gerekir.

Doğru Söyleyenin Bir Ayağı Üzengide Gerek Atasözünün Kısaca Anlamı

Doğru söyleyenin bir ayağı üzengide gerek atasözünün kısaca anlamı ise; her koşulda doğru söyleyenin bulunduğu ortamda genelde pek sevilmemesidir. Doğruyu konuşan kişiler toplumca pek hoş karşılanmaz hatta bulundukları ortamda genellikle istenmezler.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.