Atasözleri Sözlüğü

Fakir, Parasız Olan Değil Akılsız Olandır Atasözünün Anlamı

19.11.2021
150
Fakir, Parasız Olan Değil Akılsız Olandır Atasözünün Anlamı

Fakir, Parasız Olan Değil Akılsız Olandır Atasözünün Anlamı

Yüce Allah insana seçim yapabilmesi için akıl ve irade vermiştir. Aynı zamanda insanı diğer canlılardan da ayıran iki önemli özelliktir. Bu nedenle insan aklını doğru yerde ve doğru zamanda kullanarak büyük kazançlar elde edebilir. Aklını ve iradesini uygun alanlarda kullanan bireyler geçimlerini bu yoldan sağlayabilir.

Bizi yoktan var eden ve sonsuz kudrete sahip olan Allah insana sonsuz nimetler vermiştir. Akıl ve irade insana verilmiş iki önemli nimettir. İnsan aklını doğru biçimde kullanarak rızkını bu şekilde kazanabilir, aklını geçimini sağlama konusunda kullanabilir. Akıllı insan eline geçen fırsatları doğru bir şekilde kullanarak büyük kazançlar elde edebilir. Çünkü akıl kişinin en önemli sermayesidir. Fakat akıl tek başına yeterli değildir. İnsan aklını doğru zamanda ve doğru yerde kullanırsa başarılı olur. Elde edilen büyük kazançlar akılla korunur ve katlanarak artar. Önemli olan elde edilen kazançları doğru biçimde değerlendirip uygun yerlerde kullanarak yaşamını sürdürmektir.

Fakir, Parasız Olan Değil Akılsız Olandır Atasözünün Kısaca Anlamı

Yüce Allah insanlara akıl ve irade bahşederek onların hayatta kalmalarını ve rızkını temin edebilmelerini sağlamıştır. Bu şekilde insanlar kendilerinin ya da ailelerinin geçimini rahatça sağlayabilirler. Önemli olan insanın istikrarlı bir şekilde kazanç elde etmek için çalışmaya devam etmesidir. Böylelikle kendine, ailesine ve topluma yararlı bir birey olur.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.