Çağrılan Yere Erinme Çağrılmayan Yere Görünme Atasözünün Anlamı İnsan eğer bir yere davet alırsa nezaket gereği uğramalı ya da gitmelidir. İnsan ilişkilerinde bu doğru bir davranıştır. Eğer bir yere davet edilmemişse oraya gitmek ise hata olur ve insanlar size yüzsüz diyebilir. Bu sebeple ne kadar istersek isteyelim davet edilmediğimiz bir…
Paraya Nereye Gidiyorsun Demişler, Çoğun Olduğu Yere Demiş Atasözünün Anlamı

Paraya Nereye Gidiyorsun Demişler, Çoğun Olduğu Yere Demiş
Paraya nereye gidiyorsun demişler, çoğun olduğu yere demiş atasözünde asıl anlatılmak istenen aslında az olan herhangi bir şeyin çoğunluğunluğun olduğu yere gittiğidir.
Paraya Nereye Gidiyorsun Demişler, Çoğun Olduğu Yere Demiş Atasözünün Anlamı
Az olan paranın bir şekilde yine büyük paranın yanına gideceğidir. Bu durum başka durumlar için de geçerli olur. Az olan sermayenin de büyük olan sermayeye gideceği şeklindedir. Kısacası az olan herhangi bir şey yine bir şekilde de çoğunluğun olduğu yere gider. Bu atasözü de insanların bunu anlaması ya da fark etmesi için yazılmış olan bir atasözüdür. Bu nedenle de söylerler para her zaman parayı çeker diye. Bu atasözü de aslında buna benzerdir. Çünkü zengin olan yine bir şekilde parasına para ya da değerine değer katar ancak parası olmayan kişinin az olan parası da yine bir şekilde zenginin cebine girer.
Paraya Nereye Gidiyorsun Demişler, Çoğun Olduğu Yere Demiş Atasözünün Kısaca Anlamı
Az olan her zaman için çoğunluğa uyar. Uymasa da bir şekilde çoğunluğun emrine girer. Küçük olan ya da az olan sermaye büyük sermayenin emrine girer. Azınlık hiçbir zaman için az olana iş bırakmaz. Bunun yanı sıra çoğunluğa boyun eğer bu atasözü de sırf bunu anlatmak amacıyla yazılmıştır. Kısacası az her zaman çoğunluğun emrindedir.