Atasözleri Sözlüğü

İşini Kış Tut, Yaz Çıkarsa Bahtına Atasözü Anlamı

04.01.2022
163
İşini Kış Tut, Yaz Çıkarsa Bahtına Atasözü Anlamı

İşini Kış Tut, Yaz Çıkarsa Bahtına Atasözü Anlamı

Bir işe başlarken ya da başlamaya hazırlanırken kendimizi her türlü zorluğa hazırlamalı ve işin kolay olmayacağını bilmeliyiz. İşin sonunda, kötü biteceğine ve olumsuz olaylarla karşılaşacağımıza kendimizi alıştırırsak ve sonucunda da şansımız yaver gider ve işimiz olumlu sonuçlanırsa mutluluğumuz daha da artar. Kendimizi kötü hazırladığımız şey iyi şekilde ortaya çıktığı için hiç beklemediğimiz anda gerçekleşmesi daha da sevindirici olur.

İşini Kış Tut, Yaz Çıkarsa Bahtına Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Hayatımızın yeni bir döneminde, bir şeye adım atarken ya da yeni bir işe başlarken sonuçlarının bize ne getireceğini veya nasıl sonuçlanacağını bilmemiz mümkün değildir. Hatta imkansızdır. Başladığımız veya başlayacağımız şey her ne ise kendimizi hep en kötü ihtimaline ve gerçekleşmeyecek düşüncesine göre hazırlarız.

Atasözüne göre olayları karamsar bir şekilde planlayıp da beklersek kötü sonuçlara baştan hazırlanmış olma durumunu yansıtırız. Bunun sonucunda beklentiye girmemiz ve umutlanmamız azalır. İş sonuçlandığında ise eğer beklediğimizden daha sevindirici bir haber alırsak ve bu şansımızdan kaynaklıysa yaz çıkarsa bahtına sözüne gelmiş bulunuruz.

Sonuç olarak kendimizi her şeye hazırlamak, olaylar sonucunda daha az etkilenmemiz açısından önemlidir. Olay kötü sonuçlanırsa zaten buna kendimizi hazırlamışızdır. İyi sonuçlandığında ise bizim için yaz mevsimi olmuş yani beklemediğimiz anda olayın iyiyle meydana gelmesi bize mutluluk getirmiştir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.