Akılsızın Şaşkını Beyaz Giyer Kış Günü Atasözünün Anlamı Akılsızın şaşkını beyaz giyer kış günü atasözünün anlamı şu şekilde ifade edilir. “Nerede nasıl davranacağını bilmeyen insan, şaşkınca hareketler yapar.” Yani kendini kötü veya gülünç duruma düşürebilir. Atasözünden anlaşıldığı gibi kış günü beyaz giyilmez, etraf yağmur çamurdur. Kış günü yazlıkta giyilmez, üşütür.…
Fukaranın Düşkünü, Beyaz Giyer Kış Günü Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Fukaranın Düşkünü, Beyaz Giyer Kış Günü Atasözünün Anlamı
Toplumda önemli bir mevkiye sahip olan, toplum tarafından tanınmış olan kimseler ekonomik durumu kötüye gittiği zaman çevresindeki diğer insanlar tarafından alay konusu olabilirler. Diğer insanların alay edeceği kıyafetler giymek durumunda kalabilirler. Aynı zamanda davranışlarda bulunmaktan çekinmezler.
Fukaranın Düşkünü, Beyaz Giyer Kış Günü Atasözü ile İlgili Kompozisyon
Toplumda zengin, orta gelirli ya da yüksek gelirli pek çok insan yaşar. Fakir insanlar çok çalışarak ekonomik durumlarını düzeltebilir. Maddi durumları iyi olan insanlar da iflasın eşiğine gelerek tüm mal varlığını bir gecede kaybedebilir. Akşam zengin yatıp sabah fakir uyanabilirler.
Kazanmak kadar kaybetmek de düzenin bir parçasıdır. Önemli olan kaybeden kişilerin sergiledikleri tutumdur. Önemli olan böyle bir durumu olgunlukla karşılayıp eski durumuna dönebilmek için gayret sarf etmektir. Hiçbir şey olmamış gibi davranan kişiler toplumdaki itibarlarını da kaybederek davranışları yüzünden alay konusu olabilirler. Önemli olan maddi durumu kötü olsa dahi kişinin itibarını kaybetmemesidir. Çünkü çok çalışılarak kaybedilen tüm servet yeniden kazanılabilir ama kaybedilen itibar bir daha yerine gelmez. İnsanların alaycı bakışları altında bir ömür yaşamak zorunda kalır.
Önemli olan kişinin onuru ve itibarıdır. Maddi konular daha arka planda yer alır. Kişi onuru için yaşar. Toplum içindeki davranışlarını da bu çerçevede belirler.
Kısacası önemli olan maddi kazanç değil hayata karşı olan duruştur.