Verirsen Doyur, Vurursan Duyur Atasözünün Anlamı Verirsen doyur, vurursan duyur atasözü bir kavga ya da tartışma ortamında tartışmanın hakkını vermekten yapılan bir iyilik sonuçta karşı tarafın gerçekten iyilikten yararlanmış olmasına dek her işin ve her faaliyetin gerçekten hakkıyla yapılmasını öğütleyen bir atasözüdür. Bu atasözünün anlamı, yetersiz yardımlardan ve karşı tarafa…
Vurursan Acıt, Yedirirsen Doyur Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Vurursan Acıt, Yedirirsen Doyur Atasözünün Anlamı
Vurursan acıt yedirirsen doyur atasözünün anlamı, yapılan işlerin tam yapılmasını ifade etmektedir. Ortada yaptığınız bir iş, gösterdiğiniz bir emek varsa bunun gerçekten işe yarar düzeyde olması öğütlenir bu atasözü ile. Konu her ne olursa olsun; karşı tarafın ihtiyacı giderilmeli ya da duruma göre o iş hakkıyla yapılmış olmalıdır. Yapılan iyilikler, yardımlar gerçek anlamda bir yardım niteliği taşımalıdır. Yani yapılan her iş, gerçekten yapılmalı ve lafta veya yetersiz kalmamalıdır vurursan acıt yedirirsen doyur atasözüne göre.
Vurursan Acıt Yedirirsen Doyur Atasözünün Açıklaması
Atalarımızın gözlemleri ve deneyimleri ile ortaya çıkan atasözlerinden birisi olan Vurursan acıt yedirirsen doyur, öğüt verici nitelikte olan bir özlü sözdür. Aslında hakkını vermek terimini ifade etmektedir. Konu tatsız bir kavga ya da yapılan bir yardım olması fark etmeksizin, gerçek anlamda o işin doğru yapılması gerektiği anlatılır bu atasözünde. Yetersiz yardımlar işe yaramayacak, haklı olduğunuz bir tartışmada kendinizi ispat etmemeniz sizin haklılığınızı yansıtmayacaktır. Ayrıca; iş ne olursa olsun yapılan bir işin yarım yamalak yapılması yani yüzeysel bir şekilde bırakılması yetersizlik getirmektedir. Yetersiz bir sonuç; verilen yarım emeği de boşa çıkarmaktadır. Örneğin bir iyilik yapılıyorsa; iyilik yapılan kişinin sorunu bu iyiliğin ardından gerçekten iyilik görmüş olmalıdır. Yetersiz yardım işe yaramayacak, yarım yapılan iş sonuç vermeyecektir. Her iş en iyi şekilde yapılmalıdır.