Aç Tokun Halinden Anlamaz Atasözü Anlamı Tok olan bir kişi aç olan insanın neler çektiğini, nelerle mücadele ettiğini asla anlamaz. Bu yüzden bu atasözümüz kullanılmıştır. Kendisine yetebilen, zengin olan ve paraya muhtaç olmayan kişiler her zaman toktur. Hayatlarındaki isteklerini ve arzularını diledikleri gibi yerine getirebilirler ama yardıma muhtaç olan kişiler…
Aç Koynunda Azık Durmaz Atasözü Anlamı

Aç Koynunda Azık Durmaz Atasözü Anlamı
Yoksul, ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç kişiler ne kadar çok çalışıp didinseler de yeteri kadar yardım alsalar da kendisine yetecek kadar birikim yapamazlar. Çünkü cebindeki paranın kıymetini bilmeyip sürekli olarak har vurup harman savurduğu için cebindekinin hesabını yapmaz ve parasını sürekli olarak harcamaya devam eder. Bunun sonucunda da zaten bir birikim sahibi olamaz.
Bazı insanlar yardıma muhtaçtırlar, kendi çalıştığını biriktiremeyip sürekli olarak bir yerlerden maddi olarak destek alırlar. Bu maddi desteği veya çalışıp kazandığı parasını nasıl kullanacağını bilmediğini söyleyen atasözümüzde bu yardımları alan kişinin gerektiği gibi bir harcama yapmadığını, kendi ihtiyaçlarının çok çok üstünde bir para harcadığını vurgulamaktadır.
Aç Koynunda Azık Durmaz Atasözü Hikayesi
Eski zamanlarda Ali isminde bir fakir varmış. Ali, istediği şeyleri almak için sürekli çalışıp çabalarmış ama her seferinde aldığı maaşın çok üstünde bir şeyler aldığı için hiç elinde parası kalmazmış. Devlet ona çalıştığı maaş bir yana ek olarak destek verip rahat geçinebilmesi için yardımlar yapıyormuş. O bunun farkına bile varmayıp birikim yapmamış. Her gün istediği şeyleri alarak kazandığı paranın ve yapılan yardımın sefasını sürmeye bakmış. Günlerden bir gün elinde hiç parası kalmayan Ali bu yaptıklarının doğru olmadığını anlamış. Borç batağındayken bunu anlaması geç olsa bile bundan sonra kazandığı her paranın birazını bir yere koyarak biriktirmeyi asla ihmal etmemiş.