Atasözleri Sözlüğü

Aça Dokuz Yorgan Örtmüşler, Yine Uyamamış Atasözü Anlamı

15.07.2021
99
Aça Dokuz Yorgan Örtmüşler, Yine Uyamamış Atasözü Anlamı

Aça Dokuz Yorgan Örtmüşler, Yine Uyamamış Atasözü Anlamı

Bu atasözümüzde açlığın yiyecek dışındaki nesnelerle giderilemeyeceği anlatılmaktadır. Bir insana ne kadar çok özen gösterilirse gösterilsin ne kadar iyi bakılırsa bakılsın o insan aç kaldığı sürece hiçbir zaman rahat edemez. Bu yüzden aç olan kişinin rahat olabilmesi için en uygun ve doğru yapılacak olan şey açlığının giderilmesidir.

Atasözümüzü sadece açlık hissiyatı ile açıklamak doğru olmaz. Örneğin bir şeyi ne kadar çok istiyorsak ve onun eksikliğinde kendimizi rahat hissetmiyorsak bunu giderebilmemiz için uğraşmalıyız. Ancak o gereksinimi tamamladığımızda rahata kavuşacağızdır.

İnsanlar hayatları boyunca bazı şeylere sürekli ihtiyaç duyarlar, onu elde edemediklerinde de sözleriyle bunu dile getirip başkalarına şikayetlenip dururlar. Özünde ise durumlar farklıdır. Onun eksikliği aslında insanı üzer ve gerçekten bir istek haline gelir. Oysa ki kendisi veya etrafındaki kişiler istediği şey için uğraşıp biraz el verseler o iş anında çözülecektir. Bu Atasözünde çıkarmamız gereken temel şey ise bir şeyin yokluğunda kendisini rahatsız hisseden kişi her şeye sahip olsa bile rahatsız olmaya devam edecektir.

Aça Dokuz Yorgan Örtmüşler, Yine Uyamamış Atasözü Kısaca Anlamı

Hayatta bazen bütün imkanlara sahip oluruz lakin istediğimiz farklı şeyler türer durur. Bu ihtiyaç duyduğumuz şeyleri gerçekten istiyorsak ve buna kavuşmamız zor gibi gözüküyorsa her şarta sahip olsak bile onu elde edememenin rahatsızlığı ile sürekli şikayetçi oluruz.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.