Açık Ağız Aç Kalmaz Atasözünün Anlamı Açık ağız aç kalmaz atasözünde çalışıp didinen hayatı boyunca mücadeleden vazgeçmeyen insanların isteklerine elbet ulaşacağını söylemektedir. Ne aradığını, ne istediğini bilen bir kişi onun için gayret ediyorsa ve sürekli ondan bahsediyorsa başarıya bir gün ulaşacaktır. Bir nesneyi, hedefi sürekli istediğini dile getiren kişi onu…
Açık Yerde Tepecik Kendini Dağ Sanır Atasözünün Anlamı

Açık Yerde Tepecik Kendini Dağ Sanır Atasözünün Anlamı
Günlük yaşantımızda bazen farklı yerlere girmeye ve bu yerlerde kendimizi ön plana çıkarmaya çalışırız. Özellikle kendisini çabuk öne çıkarmaya çalışan kişiler bu tip yerlerde yeteneklerini diğer insanlardan daha farklı görerek hemen egolu bir tavır sergilemeye başlarlar. Büyüklük taslamaya başlamalarıyla kendilerini diğer insanlardan soğuttuklarının da farkında olmazlar elbet.
Aynı bir ortamdayken eşit seviyede olduğumuz insanlar bizlere genelde ufacık bir değişik özellikleri olduğunda bunu çok büyük bir hünermiş gibi göstererek kendilerini övmeye başlarlar.
Açık Yerde Tepecik Kendini Dağ Sanır Atasözünün Hikayesi
Bir sınıf sıcak bir yaz günü hep birlikte kampa gitme kararı almışlar. Bu kamp bütün bir eğitim boyunca yan yana duran öğrencilerin olacağı bir kampmış. Öğrenciler hemen hemen eşit seviyede kendileri arasında pek fark bulunmayanlarmış. Öğretmen ise onları asla zeki veya tembel diye ayırmaz hepsine eşit seviyede eğitim verirmiş. Kamp yerine gidilmiş, çadırlar kurulmuş ve hep birlikte güzel aktiviteler yapılmaya başlanmış. Arkadaş ortamlarında bulunan Ali, daha önce kamp yaptığı için yaptığı her hamleyi diğer arkadaşlarından böbürlenerek yaparak ‘’Ben daha önce çadır kurdum, ateş yaktım!’’ gibi sözler söyleyerek arkadaşlarından kendisini büyük göstermeye başlamış. Diğer arkadaşları bunu anlayışla karşılasalar bile birkaç gün sonra Ali’nin bu tavırlarından rahatsız olmaya başlamışlar. Öğretmenlerine bu durumu anlatan öğrenciler durumdan çok memnun kalmadıklarını onunla arkadaşlık ilişkilerinin sarstığını dile getirmiş. Öğretmenleri olayı anladıktan sonra ise öğrencilerini toplayıp onlara özlü bir atasözü söylemiş. ‘’Öğrencilerim, ‘Açık Yerde Tepecik Kendini Dağ Sanır.’ Bırakın Ali dilediği kadar kendisini yükseltsin. Buradan çıktığımızda yine hepimiz eşit olacağız.’’ Diyerek öğrencilerin sinirini yatıştırmış.