Aç Koyma Hırsız Olur, Çok Söyleme Yüzsüz Olur, Çok Değme Arsız Olur Atasözü Açıklaması Aç koyma hırsız olur, çok söyleme yüzsüz olur, çok değme arsız olur atasözümüzde Atalarımız aslında birçok şeyi tek bir cümlede ima etmeye çalışmışlardır. Çocukluğundan itibaren kendimiz yönetip büyüttüğümüz bir bireyi çok fazla baskılar altında tutup, kendi…
Acındırırsan Arsız Olur, Acıktırırsan Hırsız Olur Atasözünün Anlamı

Acındırırsan Arsız Olur, Acıktırırsan Hırsız Olur Atasözünün Anlamı
Bir kimsenin acınmasına yol açar, başkalarını ona merhamete getirirseniz, o kimse yerli yersiz yardım dilemeye başlar ve gittikçe arsızlaşır; bunun yanında kimilerinin hakkını kısar, emeklerinin karşılığını vermez ve onları aç-yoksul bırakırsanız, onlar da hırsızlık yapmaya başlarlar.
Acındırırsan Arsız Olur, Acıktırırsam Hırsız Olur Atasözü ile İlgili Kompozisyon
Sorumluluğu bize ait olanlara nasıl davranacağımızı iyi bilmeliyiz. Çalıştırdığın veya hatırın geçen insanlara sık sık eleştirilerde bulunmak, emirler verip bir şeyler yaptırmak sözlerinin etkisini yok eder; dolayısıyla o kimseler yüzsüz ve seni dinlemez olurlar. İnsanlara yardım etmeyip onları içinde bulundukları durumdan kurtarmazsanız her şeyi göze alırlar. Böyle bir sonuçla karşılaşmak istemiyorsak, bu kişilerin tarafımızdan karşılanması gereken ihtiyaçlarını iyi bilmeli, o istemeden veya başkaları ona acıyacak duruma gelmeden ihtiyaçlarını karşılamalıyız. Yoksa farkında olmadan, bu kişileri istenmeyen durumlara itmiş oluruz. Örneğin çocuklarımızı yetiştirmek bizim sorumluluğumuz altındadır. Çocuklarını dengeli ve ruhen sağlıklı olarak yetiştirmek isteyen anne ve babalar, kendi davranışlarına son derece dikkat etmelidirler. Çocuğu başı boş bırakmak ya da çok sıkmak gibi aşırı ve yersiz davranışlar üzücü sonuçlar verip karakterin çarpık gelişmesine sebep olabilir. Öyle ki, dengesizlikleri okul eğitimi bile kolay kolay gideremez. Sonuçta, topluma dengesiz bir şahsiyet katılmış olur.