Atasözleri Sözlüğü

Açlık ile Tokluğun Arası Bir Dilim Ekmek Atasözü Anlamı

17.07.2021
128
Açlık ile Tokluğun Arası Bir Dilim Ekmek Atasözü Anlamı

Açlık ile Tokluğun Arası Bir Dilim Ekmek Atasözü Anlamı

Zorda, darda kaldığımız zaman bile ufak bir şey ile herhangi bir sorunu çözebileceğimiz vurgulanmıştır. Genelde durumu olmayan insanlar için kullanılsa da durumu iyi olan kişilere de bu söz söylenmektedir.

Başımıza açılan irili ufaklı büyük dertler her zaman sorunlar yaratmakta ve bizleri bir çıkmazın içerisine sokmaktadırlar. Bu çıkmaz yoldan bizleri geçmişte kenarıya bir köşeye koyduğumuz az bir birikim bile kurtarabilir. Olaya yalnızca para gözüyle bakılmamalıdır elbet farklı türden de çeşitlendirilebilir. Atasözümüzün gerçek anlamıyla da bakalım. Örneğin kenarda olan bir ekmek bir canlının hayatta kalmasını sağlayabilir. Unuttuğumuz, aklımıza gelmeyecek olan bir nesne başkası için büyük bir anlam ifade edebilir.

Açlık ile Tokluğun Arası Bir Dilim Ekmek Atasözü Hikayesi

Fakir ama yaptıklarından sürekli dersler çıkarmakta olan yaşantısını zorluklarla ilerletse bile her zaman mutlu olmaya özen gösteren bir adam varmış. Bu adam günün 10 saatten fazlasını çalışarak geçirir ailesine bir parça ekmek getirmek için bile çırpınırmış. Kazandığı paranın çoğunu kenarıya bir köşeye koyar ona asla dokunmaz bir gün ihtiyacım olacaktır diye bekletirmiş. Bir gün evine haciz gelmiş. Buna anlam veremeyen adam eskiye gidip bir düşündüğünde gençlik zamanlarından edindiği borçları aklına gelmiş. Bu borcu bir türlü nasıl ödeyeceğini düşünürken çalışırken biriktirdiği bir zaman elbet ihtiyacım olacaktır diye beklettiği paraları hatırlamış. Paraları kullanarak borcunu ödemiş böyle bir şey yaptığı için de kendisiyle gurur duymuş.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.