Zemheride Sürde Çalı İle Sür Atasözü Anlamı Zemheride sürde çalı ile sür atasözü, tarlanın zemheride sürülmesi gerektiği, zemheride sürülürse ekinin daha verimli olacağını anlatmaktadır. Ekini iyi alabilmek için tarlayı zemheride dikkatli ve soğuktan etkilenmemesi için derin sürmek gerekir. Zemheri denilen vakit ise 22 Aralık ile 30 Ocak arasına denk gelmektedir.…
Ağustos Ayında Beyni Kaynayanın Zemheride Zahmarıda Kazanı Kaynar Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Ağustos Ayında Beyni Kaynayanın Zemheride Zahmarıda Kazanı Kaynar Atasözünün Anlamı
Yaz aylarında çalışarak emek gösteren ve tarlasında çalışmaya devam eden insanın kış geldiğinde kazanında kaynayacak yemeği olur. Kış aylarının çetin şartlarında dert ve tasa çekmez ve geçinecek kadar parası olur.
Kış aylarının en şiddetli olduğu zamanlar zemheri zamanlarıdır ve eğer kişi yaz aylarında çalışmazsa zemheri zamanında geçim sıkıntısı çekebilir. Geçim sıkıntısı çekmemek için çalışmalı ve tarlasını sürmelidir. Tarlasını sürmeye devam eden kişi kış ayı geldiğinde yiyecek yemek bulur ve sıkıntı çekmez.
Yaz aylarında çalışkan olan ve emek gösteren kişi soğuk aylar geldiğinde sıkıntı çekmeden şiddetli hava koşullarını atlatır ve rahat eder.
Ağustos Ayında Beyni Kaynayanın Zemheride Zahmarıda Kazanı Kaynar Atasözü Kısaca Anlamı
Bir kişi yaz aylarında tarlasında çalışırsa ve besinini elde ederse kış aylarının çetin soğuğu geldiğinde rahat eder ve aç kalmaz. Kış ayı çetin soğuklar geldiğinde insanlar besinsiz kalabilir ve bu felaketlere yol açabilir.
Kış ayları geldiğinde aç kalmamak için yaz aylarında çalışmaya devam etmek gerekir. Yaz ayında çalışırsanız kış ayı geldiğinde ihtiyacınız olan besinleri depolamış olursunuz ve zaman daha kolay geçer.
Yaz aylarında çalışarak kış aylarına karşı kendinizi korumuş ve gerekli besini elde etmiş olursunuz. Gerekli besini elde etmek sizi hastalıklardan korur. Yaz aylarında çalışan kış aylarında aç kalmaz.