Aklı Olmayana Neylesin Sakal, Kayışı Tarladan Götürür Çakal Atasözünün Anlamı

Aklı Olmayana Neylesin Sakal, Kayışı Tarladan Götürür Çakal Atasözünün Anlamı
Aklı olmayana neylesin sakal, kayışı tarladan götürür çakal atasözünün anlamına baktığımızda ilk olarak şu ifade edilebilir: İnsanın yaşı olsa da sakalı saçı olsa da aklı yoksa insan bir hiçtir. Bu nedenle akıllı insanlarla baş edemezler. Bir insanın zeki bireylerle aynı seviyede mücadele edebilmesi için öncelikle aklı olmalıdır. Zekice yaptıkları ile çabucak ön plana çıkacaktır ve başarılı olacaktır.
Bu atasözünü iş hayatımızda da kullanabiliriz. Akıllı olmayanların daha düşük pozisyonlarda olduğunu görmekteyiz. Akıllıca hareket eden insanlar zaman içinde daha çabuk yükselir ve istedikleri yere gelirler. Zekice attıkları adımlar sayesinde çok daha iyi paralar kazanırlar. Bu nedenle yaş, sakal, saç hiç önemli değildir. Akıl sizi geliştirecektir.
Eğer karşınızda sizden daha akıllı bir insan varsa onunla baş edip onu yönetmeniz veya ikna etmeniz için sizin ondan daha akıllı olmanız gerekmektedir. Sizin yaşınız ondan büyük olabilir fakat aklınız ondan küçükse onunla baş edemezsiniz. Dünya liderlerine baktığımızda hepsinin zekası daha fazla öne çıkmaktadır. İşte tam da bunlar için söylenmiştir aklı olmayana neylesin sakal, kayışı tarladan götürür çakal atasözü.
Aklı Olmayana Neylesin Sakal, Kayışı Tarladan Götürür Çakal Atasözünün Kısaca Anlamı
Aklı olmayana neylesin sakal, kayışı tarladan götürür çakal atasözünün kısaca anlamı ise şöyle söylenebilir: Aklı olmayan kişiler, sakallı da olsa yaşlı da olsa akıllı insanlar ile baş edemez.