Laf Torbaya Girmez Atasözü Anlamı Hayatta telafisi olmayan birtakım olaylar, haller ve hareketler vardır. Bunlardan birisi de ağızdan çıkan laflardır. Dünyanın bin bir türlü hali ve insanoğlunun da tıpkı dünya gibi bin bir türlü ruh hali vardır. Bu hallerde ağızdan çıkan laflara çok dikkat edilmelidir. Çünkü laf bir kez ağızdan…
Ata Et, İte Ot Verilmez Atasözünün Anlamı

Ata Et, İte Ot Verilmez.
Bir işin nasıl yapıldığını bilmezseniz o işte başarılı olamazsınız. At et ile beslenmez aksine at ot denilen besinlerle beslenir. Aynı şekilde köpeklerde ot yemez. Bunu bilmeyen o işte varlığını gösteremez. Bir işin nasıl yapıldığını bilmek son derece önemlidir. İş bilmek sizi o konuda uzman yapar. Eğer o işi bilmeden o işe kalkışırsanız başarısız olursunuz. Bir işi yapmaya başladığınızda tersten yapamazsınız. Neyi nasıl yapacağınızı bilmek son derece önemlidir. Gereken şey gereken yerde yapılmalıdır. Aksi takdirde o şey yanlış olur. Bir işin nasıl yapılacağını bilmeden o işin altından kalkamazsınız. Örneğin yabancı dil bilmeden bir makale çeviremezsiniz. O dilin kurallarına hâkim olmanız gerekmektedir.
Ata Et, İte Ot Verilmez Atasözünün Anlamı
Her işin bir yapılış usulü vardır. Önemli olan bu işin nasıl yapılacağını bilmektir. Arabaya benzin yerine su eklerseniz o araba arıza verir ve çalışmaz. Bu nedenle yapılan işin uygulanma şekli son derece önemlidir. O işi bilmeyen birine verdiğinizde süreçte aksamalar meydana gelir. Siz bir duvar ustasına tesisat döşetemezsiniz. Aynı şekilde bir tesisat ustası fayans döşeyemez. Her işin kendine özgü bir yapılış şekli vardır. Bu yapılış şekli son derece önemlidir. Herkes bildiği ve uzman olduğu işte kendini geliştirmelidir. İyi resim yapmadan ressam, iyi bir gitar çalmadan ise gitarist olamazsınız.
Ata Et, İte Ot Verilmez Atasözünün Kısaca Anlamı
Bu atasözümüz, bir kişiye ona uygun olmayan işler verilmez verilirse başarısız olur. Herkes kendi yeteneğine ve bilgi birikimine uygun işler yapmalıdır manasını taşır.