Ateş Düştüğü Yeri Yakar Ateş düştüğü yeri yakar atasözü sıklıkla duyulan ve pek çok kimse tarafından günlük hayatta kullanılan yaygın olan bir atasözüdür. Bu atasözünün anlamı kısaca kimse kimsenin yaşadığı acıyı derinden hissedemez duygusunu ifade eder. Özellikle bu atasözü genellikle ölüm anlarınla kullanılır. Bir kimsenin bir yakını vefat ettiğinde insanlar…
Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz Atasözünün Anlamı

Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz
Eğer bir olay oluyor ve bu olay bir şekilde ortaya çıkması engelleniyorsa mutlaka birtakım belirtiler gösterir. Bu durumdan şüphelenenler aslında olayın varlığının doğru olduğu kanısına varırlar. Bu durum ise Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü ile ilişkilendirir. Günlük hayatta sıklıkla kullanılan bu atasözü eğer bir konuda söylenti var ise gerçek olduğunu varsayar. Eğer bir konu hakkında dedikodu varsa o konunun doğru olduğunu kabul eder. Kimine göre yanlış bir ifade olsa da kabul görmüş bir tabu olarak hayatımızda yerini almaktadır. Özellikle bir konu hakkında söylenti çoğalmışsa durumun tamamen gerçek olduğu halk tarafından kabul edilir.
Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz Atasözünün Anlamı
Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü bir durumun hakkında çıkan söylentilerin gerçek olduğunu kabul ettiğini ifade eden atasözünü simgeler. Örneğin; bir genç sürekli telefonla oynuyor, zamanın çoğunu telefonda konuşarak geçiriyorsa ailesi onun bir ilişkisi olduğunu düşünür. Çünkü normalden farklı davranışlar içerisine girmesi ailesini şüphelendirir. Bu durumda da Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözü kullanılır. Bir kimse sürekli para harcıyor, yeni bir ev alıyor, üstüne başına sürekli alışveriş yapıyorsa o kişinin bir şekilde zengin olduğu düşünülür. Tüm bu örnekler halk arasında Ateş olmayan yerden duman çıkmaz atasözünü ifade eder. Bu atasözü geçmişten günümüze kadar anlamını koruyarak gelmiştir.
Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz Atasözünün Hikayesi
Hiçbir olay sebepsiz gerçekleşmez. Çünkü inandığımız fizik kaidelerine aykırı olur. Bu kuraldan yola çıkarsak bir şeyin olması için onu tetikleyen birtakım sebepler olmalıdır. En basiti ateşin yanması için kıvılcım olmalı gerekir. İnsanlara için de hiçbir şey boşuna söylenmez illaki bir doğruluk payı vardır diye düşünülür.