Caminin Kapısını Bilmez Sofuluk Taslar Atasözünün Anlamı Bazı insanlar bir iş konusunda yeterince bilgiye ve tecrübeye sahip olmamalarına rağmen o konuda çok şey biliyormuş gibi davranmakla sakınca görmezler. Bir şekilde kendilerini üstün hissettirmeye ve bu şekilde öne çıkmaya çalışırlar. Tecrübesi olmamasına rağmen size bir konuda nasihat vermeye çalışan insanlar olabilir.…
Azı Bilmeyen Çoğu Hiç Bilmez Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Azı Bilmeyen Çoğu Hiç Bilmez Atasözünün Anlamı
İnsan elinde az olduğu zaman onun kıymetini bilmez ve çalışmaya devam etmezse eline çok da geçse fark etmez ve har vurup harman savurur. Üzerinde emek harcanmayan işin kıymeti de olmaz.
Elinde az varken emek harcadığında ve kişiliğinden ödün vermediğinde kazancı arttığı zaman bunun kıymetini de en iyi şekilde bilir. Bu sebeple az ya da çok demeden elimizde olan her işi en iyi şekilde yapmalıyız.
Eğer kişi kıymet bilmez ve savurgan biriyse eline çok geçtiğinde yine savurganlık yapacaktır ve en sonunda elinde hiçbir şey kalmayacaktır. Tutumlu olmak ve elindekinin kıymetini bilmek insan için her zaman en iyisidir.
Azı Bilmeyen Çoğu Hiç Bilmez Atasözü Hikayesi
Elinde az olduğunda onun kıymetini bilip emek harcayan kişi kazancı arttığında daha başarılı olur ve iyi yaşar. Fakat elindekinin kıymetini bilmeyen kişinin çok malı olsa bile kısa zamanda har vurup harman savurur ve yine sıfır noktasına geri döner.
Emek harcanan her iş kıymetli olduğu için kişi kazancı arttıkça yolundan şaşmaz ve kişiliğini kaybetmez. Fakat savurgan olan kişi olgun olmadığı için eline çok mal geçse bile bunun kıymetini bilemez.
Savurgan olduğunuzda elinize çok mal geçse bile kısa sürede harcarsınız ve size ait bir şey olmadan yine sıfır noktasına geri dönmek zorunda kalırsınız.