Alışmış Kudurmuştan Beterdir Atasözünün Anlamı Alışkanlık edinmek pek de kolay bir durum değildir. Bir alışkanlığın edinilmesi için o hareketin defalarca kez yinelenmesi gerekir. Bir insan ancak bir hareketi defalarca yaptığında ve o hareketi yapmaktan vazgeçmediğinde alışkınlık edinir. Bir duruma alıştıktan sonra da bırakması oldukça zordur. Alışkanlık zamanla güçlenerek bağımlılığı doğurur.…
Azmış Kudurmuştan Beterdir Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Azmış Kudurmuştan Beterdir Atasözünün Anlamı
Başımıza bir olay geldiğinde eğer gereğinden fazla tepki veriyorsak ya da heyecanlanıyorsak sonrasında kendimizi kontrol etmemiz zor olur. Kendimize dikkat etmeden sırf çevremizdekiler yapıyor diye aslında hoşumuza gitmeyen ve tehlikeyi şeyler yapmaya başlarsak sonrasında başımız belaya girebilir.
İnsanlar her zaman doğru olanı yapacak kadar kendini bilen olmalıdır. Bir durumun size zarar vereceğini düşünüyorsanız ve düşüncesizce hareket ederseniz sonrasında zararlı çıkan siz ve sevdikleriniz olursunuz.
Arkadaşlarınız okuldan kaçıyorsa ve siz yanlış olduğunu bile bile bunu yapmaya devam ederseniz başınız belaya girer. Bir kimse kendini düşünmeden sadece heyecana kapılıp giderse sonunda kendisi için kötü olan şeylerle karşılaşabilir.
Azmış Kudurmuştan Beterdir Atasözü ile İlgili Kompozisyon
Kendini unutarak bir duruma ya da konuma heyecanla atladığınızda sonuçlarını düşünmeden hareket ederseniz sonrasında kötü sonuçlar olabilir. Bu şekilde düşüncesizce davranan insanı kontrol etmek de oldukça zordur.
Bir kişi kimseyi dinlemeden yalnızca kendi istekleri için yaşıyorsa ve tehlikeli şeyler yapıyorsa bazen ailesi bile onu yolundan döndüremez. En sonunda başına kötü bir şey geldiğinde bundan kendi başına ders alması gerekir.
Düşüncesizce hareket eden kimseyi zapt etmek kolay değildir ve sözler bir kulaklarından girer bir kulaklarından çıkar. Hareketlerini insanları düşünmeden atan kişiler çevrelerindeki insanlara da zarar verebilir. Düşüncesizce davranışların ceremesini yine davranışta bulunan kimse çeker.