Can Çıkar Huy Çıkmaz Atasözünün Anlamı İnsanların alışkanlıklarını ve karakterlerini değiştirmek çok zordur ve neredeyse imkansızdır. İnsanlar çocukluklarından yetişkin olana kadar çeşitli alışkanlıklar edinirler ve bu onların karakterini oluşturur. Bir kimse tembelliğe alıştıysa ve bunu huy edindiyse onu değiştirmek ve çalışkan olmasını sağlamak zordur. İnsanlar özellikle belirli bir yaştan sonra…
Baca Eğride Olsa, Dumanı Doğru Çıkar Atasözü Anlamı

İçindekiler
Baca Eğride Olsa, Dumanı Doğru Çıkar Atasözü Anlamı
Baca eğride olsa, duman doğru çıkar atasözünde insanlara verilmek istenen mesaj, kişi ne kadar kötü ortamlarda bulunur ise bulunsun kendisi doğru ise herhangi bir şeyin değişmeyeceğidir. Kişi ne kadar iyi ahlaklı, dürüst ve iradeli ise bulunduğu ortam kötü olsa dahi çizgisi aynı devam edecektir. İnsanların bulunduğu ortamlar veya içinde var olduğu olay her ne kadar kötü olursa olsun fark etmez doğru insan her daim her koşulda aynıdır. Hayat şartlarına bazen insanlar en iyi ortamlarda bulunamazlar, iyi insanlar kötü insanlara kötü ortamlara denk gelebilir. Fakat bütün bunlara rağmen kişi kendi karakteri ne ise onu yansıtır. Hayat şartları ne olursa olsun iyi ahlaklı olan insan her koşulda aynı şekilde davranmaktadır.
Baca Eğride Olsa, Dumanı Doğru Çıkar Atasözü Kısaca Anlamı
Baca eğride olsa, dumanı doğru çıkar atasözünde kısaca topluma anlatılmak istenen kişi hangi ortamda bulunur ise bulunsun kendi karakterinin değişmeyeceğidir. İnsan hayat şartlarından dolayı iyi veya kötü ortamlarda yer alabilir. Ancak kişinin bulunduğu ortam veya muhatap olduğu inanların aslında pek de bir önemi yoktur. İyi, ahlaklı ve güzel huylu olan insan, en kötü durumlarda dahi doğru olmaya devam edecektir. Karakteri iyi olan insan, yaşadığı durumlarda bile doğru olmaya devam eder. Kişinin tavırları kendi karakteri ile alakalıdır ve her ne olursa olsun kişiye ve mekâna göre değişmemelidir.