Bağa Gir İzin Olsun Ki, Yemeye Yüzün Ola Atasözü Anlamı Ortada yapılması gereken herhangi bir şey veya eylem varken, bunu gerçekleştirmek için emek harcamak, çaba göstermek veya gayret etmek gerekir. Tüm bunlardan sonra ortaya çıkan güzelliğin tadı ise bambaşka olur. Aksi halde yapılması gerekenler yapılmadan bir şeylerin olmasını beklemek nafiledir.…
Bağa Bak Üzüm Olsun, Yemeye Yüzün Olsun Atasözü Anlamı

İçindekiler
Bağa Bak Üzüm Olsun, Yemeye Yüzün Olsun Atasözü Anlamı
Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun atasözünde anlatılmak istenen yapmış olduğumuz bir işte mutlaka kendi emeğimizin de olmasıdır. İnsan sahip olmak istediği şeylere emek verip çabalar ise sonucunda gönül rahatlığıyla kendi emeğinin karşılığını alır. İnsanın kendi emekleri ve çabalaması sonucunda aldığı sonuç kişiyi oldukça memnun eder. Kişinin kendi emeği bulunmayan bir iş olduğu taktirde o işten alacağı verim bir nevi utanma duygusuna yol açabilir. Kişi bir iş yaparken emek verdiği takdirde o iş sonucunda elde ettiği ürünü gönül rahatsız kullanabilmektedir. Değer verilen, çaba sarf edilen ve emek harcanan her iş sonucunda mutlaka güzellikler doğurmaktadır. İnsanın kendi emeğiyle yaptığı işten güzel verim alması oldukça mutlu edici bir olaydır.
Bağa Bak Üzüm Olsun, Yemeye Yüzün Olsun Atasözü Kısaca Anlamı
Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun atasözünde kısaca anlatılmak istenen insan her ne olursa kendi işini kendisi emek vererek yapmalıdır. Yaptığı işlere önem vererek, o işlerin kurallarına uyarak sonucunda çok iyi verim alabilir. Alınan verim sonucunda tamamen kendi emeği olduğu için gönül rahatlığıyla kendi emek sarf ettiği ürünü kullanabilir. Bir başkasının emeği geçen bir ürünü kullanırken tereddüt yaşamamak için kendi emeğimiz olmasına dikkat etmeliyiz. İnsan her ne iş olursa olsun bir başkasından çekinmeli ve mutlaka kendi işini kendisi yapmalı sonucunda ki güzelliklerden kendisi gönül rahatlığıyla faydalanmalıdır.