Akıl Yaşta Değil Baştadır Atasözünün Anlamı Akıl yaşta değil baştadır atasözünün anlamı yaş kaç olursa olsun zeka beyindedir. Pratik ve çabuk zeka için yaşlı olmak gerekmez. İnsan ne kadar uzarsa o kadar kafası çalışmaz, beyin hep olduğu gibidir. Her insan zamanla büyür ve fiziksel olarak gelişir. Uzuvları gelişen hatta bir…
Beyaz Saç Aklın Değil Yaşın İşaretidir Atasözü Anlamı

İçindekiler
Beyaz Saç Aklın Değil Yaşın İşaretidir Atasözü Anlamı
İnsan doğar, yaşar ve büyür. Herkes yetişme döneminde yeri gelir aynı yeri gelir farklı kültürde ilerler. İnsanın yaşlılığı ilerledikçe saçlarında beyazlar çıkar. Ama yaşlılık çok bilgelik ve alilik anlamına gelmez. Yani saçları çok beyaz olan kişi bilgili sanılmamalıdır. Aksi takdirde karşıdaki kişi görüldüğü yüksek muamele neticesinde yanlış bilgilerle insanları yönlendirme gafletinde bulunabilir. Bu da birçok kişinin kulaktan kulağa yanlış bilgi edinmesine yol açacaktır. Bu yüzden her ak saçlı yaşlı kişiyi büyük bir zat zannetmemekte fayda vardır.
Beyaz Saç Aklın Değil Yaşın İşaretidir Atasözü Kısaca Anlamı
Akıllı insanlar çok görmüş geçirmiş, tecrübeler edinmiş, hayatı zorluklarıyla tanımış kişilerdir. Ancak bu süreç kısa da olabilir uzun da. Yani çok genç bir, insan da bu sınavları geçirmiş olabilir, yaşlı bir insanda. Ancak günümüzde insanlar yaşlı, saçına ak düşmüş herkesi çok bilge sanarak yüksek bir muamelede bulunabiliyorlar. Halbuki atalarımızda bu yollardan geçerek bunun asla böyle olmadığını gördükleri için beyaz saç aklın değil yaşın işaretidir demişlerdir. Çünkü önemli olan insanın yaşamla kendini yetiştirmesidir. Her saçı beyaz ve yaşı büyük olan kişi alim değildir. Kişini içi bilgiden yoksunsa o zaman bu aklar sadece kişinin yaşını gösterir. Genç bir kişi ondan daha alim daha bilgili olabilir. Atalarımız bunu da gördükleri için bu sözü bize miras bırakmışlardır.