El Yarası Onulur, Dil Yarası Onulmaz Atasözü Anlamı Olumsuz durumlar ve kişiler arasında yaşanan tartışmalar için kullanılmaktadır. Vücutta herhangi bir alet ya da kaza sonucu açılan fiziki yaraların belirli bir zaman içerisinde iyileşerek düzeleceğini belirtir. Fakat asıl önemli olanın bir konuşma ya da tartışma esnasında oluşacak mecazi anlamdaki dil yaralarının…
Bıçak Yarası Geçer Dil Yarası Geçmez Atasözü Anlamı

İçindekiler
Bıçak Yarası Geçer Dil Yarası Geçmez Atasözü Anlamı
Bu atasözünde bir insanın vücudunda açılan fiziki bir yaranın iyileşerek geçebileceği ancak dil yarasında aynısının olmayacağı ifade edilmek istenmiştir. Çünkü bir insanın ağzından çıkan kötü sözler bıçaktan da keskindir. Bu sözlerin söylendiği kişi üstünden zaman geçse de hatırlayacaktır ve ilk gün kadar acı hissedecektir. Yani acısı tazelenecektir. Bu atasözü geçmişte büyüklerimizin yaşadıkları deneyimler sonucu söylenmiştir. Kötü sözler sarf etmek insana pişmanlık getirir.
Bıçak Yarası Geçer Dil Yarası Geçmez Atasözü Kompozisyonu
İnsan, varlıkların en şereflisi olduğu için içsel olarak yoğun duygularla doludur. Bu fiziki bir bedenle soyut bir bedenin birleşimi gibidir. Bu yüzden insanın beden sağlığı kadar ruh sağlığı ve şerefi de çok mühimdir. Bir insan ateşli bir silahla yaralansa tedavisi mevcuttur. Ancak ruhunda ve onurunda açılmış bir yara insanı sonsuz incitir.
İnsanın ruhunda bir yara açılması kötü bir söz, muamele sebebiyle oluşur. Üstünden günler geçse de hatırladıkça bu acı yenilenir. Büyüklerimiz geçmişte bu durumun telafisinin ne kadar zorlu olduğunu anlatabilmek amacıyla bu sözü kullanmışlardır. İnsan dıştan öyle gözükmese de hassas duygularla dolu olduğundan dolayı incinebilir.
Bu gönülde oluşan yaranın tedavisi çok zordur. Sadece ve sadece yarayı açan kişi şifa olabilir. Kim kötü muamele ve söz de bulunduysa ancak o sarabilir bu yarayı.