Ağır Git Ki Yol Alasın Atasözü Anlamı Ağır git ki yol alasın atasözünde anlatılmak istenen, eğer kişi bir işte başarılı olmak o işte iyi ve güzel yerlere ulaşmak için elinden geleni en iyi şekilde yapmak istiyorsa başarılı olmak istediği işi aceleye getirmeden, her bir detayını tek tek düşünerek ve en…
Bıldır ki Hurmalar Gelir Götünü Tırmalar Atasözü Anlamı

İçindekiler
Bıldır ki Hurmalar Gelir Götünü Tırmalar Atasözü Anlamı
İnsan hata yapmasıyla meşhur bir varlıktır. Bu atasözümüz ise yapılan hataların bedelini mutlaka ödeyeceğimiz günün geleceğini anlatmaktadır. Yani insan bir hata yaptığında er geç bedelini öder. Bu belki bir gün, belki bir ay, belki bir yıl sonra da olsa er geç o gün gelecektir. Atalarımız da geçmişte bunu deneyimleyerek bu sözü kullandıkların için, bu atasözü günümüze kadar ulaşmıştır.
Bıldır Ki Hurmalar Gelir Götünü Tırmalar Atasözü Kompozisyonu
İnsan yaradılışı gereği asla dört dörtlük bir varlık değildir. İllaki yaşamında yapmış olduğu hatalar olacaktır. Bu atasözümüz ise bize insanların yapmış olduğu hataların kayıtsız kalmayacağını, yaşamımızın ileriki dönemlerinde illaki karşımıza çıkarak bedelini ödeyeceğimizi belirtmektedir. Çünkü kimse yaptığı kötülükle ya da yanlışla kalmaz. Bu davranışları sürdüren bir insan asla mutlu olmaz. Gün gelir aynı şekilde kendi huzuru da kaçar.
Önemli olan hatalardan dönmek ya da yapılan hatanın telafisini bilip pişman olmaktır. Aksi takdirde şüphesiz ki kişi, ektiğini biçecektir. Kimsenin iyiliği de kötülüğü de yanına kalmaz. İyilik yapan iyilik kötülük yapan kötülük bulur felsefesi ile bu atasözü çok uygundur. Bu yüzden yaptığımız her hareket her muameleye bir gün bedelini ödeyeceğimiz düşüncesiyle yaklaşarak gerçekleştirmeliyiz. Atalarımız asırlar öncesinde yaşadıkları dolayısıyla bizlere uyarı niteliğinde olması için bu sözü bırakmışlardır.