Bir Elin Verdiğini Öbür Elin Duymasın Atasözü Anlamı Durumu olmayan veya yardıma ihtiyaç birine yapılan hayır işi asla akrabalar tarafından dahi bilinmemelidir. Bu durum bizim bir görevimizdir. Bundan dolayı kendimizi göstermek yerine bir kişinin yarasına merhem olmak amacımız olmalıdır. Biri övsün diye yapılan iyilik, iyilik olmaz. Bir Elin Verdiğini Öbür…
Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Atasözü Anlamı

İçindekiler
Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Atasözü Anlamı
Hayatımızda en çok kullanılan atasözlerinden birisidir. Bir kişinin gücü yetmediği durumlarda iki kişinin ya da daha fazla kişinin yardım ederek o işi kolayca yapabileceği anlamına gelir. Yardımlaşmayı teşvik eden bir atasözüdür.
Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var Kompozisyon
Günümüzde teknoloji gibi birçok faktör bulunsa da eski zamanlarda bu faktörler bulunmuyordu. Buna karşı kişiler tarafından oluşturulan bu atasözü ile yardımlaşmanın önemi ifade ediliyor. Küçük bir iş bile bir kişiye oldukça zorluyor. Bu duruma karşı büyük ve ağır işler bir kişi için oldukça yorucu ve yıpratıcı olabilir. Ancak bu işe birden çok kişi yardım ederse bu iş daha kolay bir şekilde yapılmış ve zamandan tasarruf edilmiş olacaktır. Bundan dolayı kişiler arkadaşlarından veya çevresinden yardım isteyerek işlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler.
Özellikle geçmişte el gücü ile iş yapıldığı dönemlerde bu atasözünün önemi oldukça biliniyordu. Çünkü el gücü ile yapılan işler oldukça yorucu oluyor ve zorluyordu. Aklımıza gelen teknolojik aletler tarafından yapılan pek çok işi yapmak için sayısız insan çalışıyordu. Ancak bu işleri tek bir kişi yapmaya kalksaydı ya yapamayacaktı ya da büyük bir zaman kaybedecektir. Bundan dolayı kişiler bu alanda iki elin sesi var cümlesinin önemini bilerek bu şekilde davranmalıdır. Yardım istemekten ve yardım etmekten çekinmeden kişilerin yanında yer almalıdır.
Günümüzde bu yardımlaşma durumunu ifade eden birçok atasözü yer alır. Özellikle geçmişte yardımlaşmanın önemi oldukça önemsenmektedir.