Bir Ağaçtan Okluk da Çıkar Bokluk da Atasözü Anlamı İfade edilen bu atasözü günümüzde aile birliğine karşı kullanılan bir atasözüdür. Bir aile içerisinde kötü bir insan da olabilir iyi bir insan da anlamına gelir. Bu sadece aileler ile ilgili bir kavram değildir, bir ortam içerisinde bulunan bireyler birbirinden farklı özelliklere…
Boş Duranı Allah Da Sevmez Kulu Da Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Boş Duranı Allah Da Sevmez Kulu Da Atasözünün Anlamı
Günün her saatinde belli işlerle meşgul oluruz. Kimimizinki mesleki meşguliyetler kimimizinki ev işleri kimimizinki de ilmi meşguliyetlerdir. Boş zamanlarda bir şeyler yaparak vaktimizi değerlendirmemizin en doğru davranış olduğunu kastederek atalarımız boş duranı Allah da sevmez kulu da demişlerdir. Yani boş kalmayıp vakitlerimizi güzel işlerle geçirmeliyiz. Boş durmaktan kasıt her hangi bir işle meşgul olmayıp zamanı israf etmektir. Zamanımızı boşa geçirmek yerine bize fayda sağlayacak sosyal gelişimimizi devam ettirecek, ilmi derinliğimizi arttıracak bu ve bunun gibi faydalı işler yapmamız için bizi teşvik eden bir atasözüdür.
Boş Duranı Allah Da Sevmez Kulu Da Atasözü İle İlgili Öğütler
Gün içerisinde birçok işle uğraşsak da belli saatlerde boş kalırız. Ve ne yazık ki en çok da vaktin yetmediğinden yakınırız. Aslında herhangi bir şeyle meşgul olmadığımız vakitler vardır ve bu vakitleri değerlendirmediğimiz için zamanın su gibi aktığını söyleriz. İşlerimizi bitirdikten sonra geriye kalan vakitlerimizi boş geçirmek yerine kendimize ve etrafımızdaki insanlara faydalı işler yaparak geçirmeliyiz. Zamanı öldürmektense kendimizi geliştirmek adına çeşitli işlerle uğraşarak zamanımızı dolu dolu geçirebiliriz. Atalarımız bunu görmüş ve zamanın değerli olduğunu ve faydalı işlerle meşgul olmamız gerektiğinin önemini belirtmek adına boş duranı Allah da sevmez kulu da demişlerdir. Kısaca boş durmayıp zamanımızı en kaliteli şekilde geçirmeliyiz.