Çağrılan Yere Erinme Çağrılmayan Yere Görünme Atasözünün Anlamı İnsan eğer bir yere davet alırsa nezaket gereği uğramalı ya da gitmelidir. İnsan ilişkilerinde bu doğru bir davranıştır. Eğer bir yere davet edilmemişse oraya gitmek ise hata olur ve insanlar size yüzsüz diyebilir. Bu sebeple ne kadar istersek isteyelim davet edilmediğimiz bir…
Çağrıldığın Yere Git Ar Eyleme Çağrılmadığın Yere Gidip Yerini Dar Eyleme Atasözünün Anlamı

İçindekiler
Çağrıldığın Yere Git Ar Eyleme Çağrılmadığın Yere Gidip Yerini Dar Eyleme Atasözünün Anlamı
Bir yere davet edildiğinizde gitmek nezaket göstergesidir ve karşınızdaki insana verdiğiniz değeri gösterir. Bu sebeple gelen davetlere icap etmek doğru bir davranıştır.
Davet edilmeden bir yere giderseniz hem siz rahatsız olursunuz hem de insanlar size yüzsüz diyebilir. İstenmediğiniz yerde durmak sizi kötü durumlara sokabilir. Bu sebeple davet gelmeyen yerlere gitmemeli ve bu konuda hayatımıza devam etmeliyiz.
İnsanların sizi davet etmedikleri bir yere ısrarla gitmek sizin için de hoş bir durum olmaz ve sonrasında pişmanlık yaşayabilirsiniz. Bu pişmanlığı yaşamamak için en doğru hareket davet gelmeyen yere gitmemek olur.
Çağrıldığın Yere Git Ar Eyleme Çağrılmadığın Yere Gidip Yerini Dar Eyleme Atasözü Hikayesi
Bir kişi davet edilmediği yere giderse insanlar tarafından ayıplanabilir. Böyle durumlarda kalmamak için istenmediğiniz yerlere gitmemek en doğrusudur. İnsan bu durum başına geldiğinde olgunlukla karşılamalıdır.
Olgun biri kendisine bir davet geldiğinde gider ve nazik davranmış olur. Davet gelmezse de bunu kabullenir ve oraya gitmez. Eğer giderse olgunca davranmamış olur ve insanlar tarafından hor görülebilir.
İnsanların sizinle görüşmek istememesini olgunlukla kabullenip davete gitmemek gerekir. Bu kişinin kendisinin de kötü durumda kalmasını önler ve tatsız durumlar yaşanmaz. Davet edilmediğiniz yere giderseniz tatsız durumlar yaşanabilir ve sonunda yine üzülen siz olursunuz.