Çağrılan Yere Erinme Çağrılmayan Yere Görünme Atasözünün Anlamı İnsan eğer bir yere davet alırsa nezaket gereği uğramalı ya da gitmelidir. İnsan ilişkilerinde bu doğru bir davranıştır. Eğer bir yere davet edilmemişse oraya gitmek ise hata olur ve insanlar size yüzsüz diyebilir. Bu sebeple ne kadar istersek isteyelim davet edilmediğimiz bir…
Çağrılmadık Yere Çörekçi ile Börekçi Gider Atasözü Anlamı

İçindekiler
Çağrılmadık Yere Çörekçi ile Börekçi Gider
İnsan bir davet aldığında gitmek nazik bir harekettir ama davet almadan bir yere gittiğinde hoş karşılanmaz. Eğer davet almadığınız bir yere giderseniz oraya satış yapmaya giden bir börekçi gibi duruma düşersiniz.
Davet almamak üzücü olabilir ama bunu olgunlukla karşılamalı ve istenmediğiniz bir yere gitmemelisiniz. Bu şekilde kendinizi de üzülmekten korumuş olursunuz. Bir yere çağrılmadan giderseniz insanlar sizi yüzsüz olarak görebilir ve bu kötü bir durum olur.
Olgun davranarak kendinizi kötü durumlara düşmekten korumanız gerekir. İnsan ancak kendi kendisini diğerlerine karşı koruyabilir. Bunun başında da istenmediğiniz yerde durmamak gelir. Bu şekilde kendinizi diğer insanlara karşı da korumuş olursunuz.
Çağrılmadık Yere Çörekçi ile Börekçi Gider Atasözü ile İlgili Kompozisyon
Davet edilmediğiniz bir yere ısrarla giderseniz insanların gözünde arsız duruma düşebilirsiniz. Bu gibi kötü durumlarda kalmamak için davet edilmediğiniz yerlere gitmemeniz gerekir.
İnsan bazen kötü durumlarda kalabilir ve bu üzücü olabilir ama olgunlukla kabullenmek gerekir. Çünkü eğer istenmediğiniz bir yere giderseniz sonrasında daha çok üzülürsünüz. Davet almadığınızda kendinizi kötü hissetmek orada kötü durumda kalmaktan daha iyidir.
Hayatta kendinizi kötü durumlarda bırakmamak daha önemlidir ve bu sebeple istenmediğiniz yerde ne kadar zor olursa olsun durmamalısınız. Kendinize saygınızı ancak bu şekilde koruyabilirsiniz. Olgunluk istenmediğiniz yerde durmamak ve bunu kabullenmektir.