Bilgisiz İnsan Meyvesiz Ağaca Benzer Atasözünün Anlamı Bilgisiz İnsan Meyvesiz Ağaca Benzer atasözümüzde bilgisiz, cahil olan bir insanın ne kendisine ne ailesine ne de çevresinde olan bütün insanlara hiçbir şekilde faydası yoktur. Bu insanlar kendilerini geliştirmediği ve isteksiz bir şekilde bazı şeyleri yapmaya devam ettikleri sürece bu döngü böyle devam…
Dağ Dağa Kavuşmaz İnsan İnsana Kavuşur Atasözünün Anlamı

Dağ Dağa Kavuşmaz İnsan İnsana Kavuşur
Dağlar ne kadar heybetli olursa olsun ne kadar büyük olursa olsun bir insan gibi asla hareket edemez ve yer değiştiremez. Bu yüzden dostlar, arkadaşlar birbirinden ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın gün olur tekrar bir araya gelebilirler.
Dağ Dağa Kavuşmaz İnsan İnsana Kavuşur Atasözü İle İlgili Kompozisyon
Dağ dağa kavuşamaz çünkü dağlara canlı değildir ve hareket edemezler ve yürüyemezler. Fakat insanlar hareket kabiliyetine sahip olduklarından istedikleri yere gidebilirler. İstedikleri zaman seyahat edebilirler. Bir burada olan insan bir bakmışsın yanı başınızda olan biri bir bakmışsın başka bir şehirde olabilir. İnsanlar kuş misali sürekli olarak bir yerden bir yere gidip gelebilirler. Dağ dağa kavuşmaz insan insana kavuşur atasözünü genel olarak şu manada kullanırız.
Bugün bir arada olduğunuz bir kişi ile ayrı düştüğünüz zaman bir daha bir araya gelemeyeceğinizi düşünebilirsiniz ve bir araya gelmeniz de imkânsız gibi gözükebilir. Ancak aradan uzun yıllar ve yollar geçtikçe belki görüşmeler daha da imkânsızlaşabilir. Tam bu esnada bir yolculuk sırasında ya da bir düğünde bir bayramda o araya mesafeler giren dost, arkadaş ya da bir akraba ile karşılaşılabilir. İşte tam da bu esna da bu atasözü söylenir “dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur.
Dağ Dağa Kavuşmaz İnsan İnsana Kavuşur Atasözünün Kısaca Anlamı
Dağlar hareket edemedikleri için ne kadar heybetli olursa olsun bir insan gibi seyahat edemez. Bu yüzden dağlar birbirine kavuşmaz ama insanlar birbirine kavuşur.