Atasözleri Sözlüğü

Davul Bile Dengi Dengine Çalar Atasözünün Anlamı

17.10.2021
496
Davul Bile Dengi Dengine Çalar Atasözünün Anlamı

Davul Bile Dengi Dengine Çalar

Davul bile dengi dengine çalar atasözü; insanların birbirleriyle beraber olurken, bu beraberlikte zıt karakterlerin olmasından dolayı anlaşamamalarını anlatır. Genelde bu atasözü evlilik için geçerlidir. İki farklı karakterin ya da ailelerin yakıştırılmaması gibi nedenlerden kız ve erkeğin evlenememesidir. Bir tarafın çok zengin olması diğer tarafında fakir olması bu atasözünü tam vurgular. Uyumlu çift demek birbirlerine denk olan demektir.

Davul Bile Dengi Dengine Çalar Atasözünün Anlamı

Davul bile dengi dengine çalar atasözünün anlamı, iki insan arasında hiç bir ortak özellik bulunmayan insanların ilişkileri yürümez. Bu durum genelde evlilik durumunda daha çok geçerli bir sözdür. Anlaşıp da kendileri tanışan çift çok iyi anlaşmalarda aralarında zıt karakterlerden dolayı veya ailelerin istememelerinden ayrılmak zorunda kalırlar. Yani aile uyumu, yaşam şeklinin uyumu ve çiftlerin görünüm olarak da beğenerek uyumlu olmaları gerekir. Uyum ve denge olarak aynı nitelik taşımaktadır. Bunun için çiftlerin sonradan edinilen edinim değildir.

Davul Bile Dengi Dengine Çalar Atasözünün Hikâyesi

Davul bile dengi dengine çalar atasözünün iki gencin birisiyle ilk tanıştığında önce birbirleriyle iyi tanımaları gerektiğini, aile durumlarını konuşmalıdır. Özellikle birbirlerine gerçekte karakter ve görünüm olarak yakışmaları gerekir. Evlilik bir dengedir. Çiftlerin karakter olarak aile uyumu olarak bunları düşünmeleri gerekir. Çünkü uyumsuzluklar olduğunda çiftler büyük sorunlardan boşanıyorlar ve olan çocuklara oluyor. Bundan dolayı çiftlerin evliliğin ciddiyetini ve fedakârlığını anlayarak yola çıkmalıdırlar.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.