ATASÖZÜ TUTMAYAN, ULUYA ULUYA KALIR ATASÖZÜNÜN ANLAMI Ata, büyüklerimizi tasvir etmek için kullanılan bir sözdür. Büyük sözü dinlenilmelidir. Çünkü büyüklerin bizden daha fazla yaşamışlıkları vardır ve bizim geçtiğimiz yoldan yıllar önce geçmişlerdir. Hayat tecrübelerinden faydalanmamız gerekir. Ancak büyüklerimizin sözünü dinlemez, nasihatlerine kulak vermezsek üzücü sonuçlarla karşılaşabiliriz. Büyüklerimiz karanlık yollarımıza ışık…
Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar Atasözü Anlamı

Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar en sık kullanılan ve en bilinen atasözlerimizden birisidir. Bu sözle anlatılmak istenen şey her zaman doğruyu söylemenin cesaret gerektirmesidir. Doğru söylemek cesaret ister, çünkü herkes her zaman doğruları dinlemek istemez. Hatta çoğu insan doğrulardan kaçar ve işine geldiği gibi davranır. Bu durumda da doğruyu sürekli hatırlatan ve ondan şaşmadan onu söyleyen birisi de sevilmeyen ve istenmeyen birisi haline gelebilir.
Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar Anlamı
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar ile doğru söylemenin hem güzel hem de zor bir davranış olduğu anlatılır. Doğruyu söylemek ve savunmak zordur. Çünkü herkes doğru bir şekilde yaşamaz ve davranmaz. Doğru olmadıkları söylendiğinde de bunu dinlemek istemez. Bu yüzden her zaman doğrudan şaşmayan ve yılmadan onu söyleyen birisi karşılacağı tepkilere de hazır olmalıdır.
Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlar Hikâyesi
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar atasözü zamanında her zaman doğruyu söylediği halde sırf bu yüzden zarar görmüş birisi tarafından dile getirilmiş olabilir. Bu kişi doğru ve dürüst olmanın cezasını çekmiştir. Hiç kimsenin doğruları duymak işine gelmediği için dürüstlüğünden ötürü hiç bir yerde istenmemiştir. İnsanlar çeşitli nedenlerle her zaman cesur olamaz ve doğrudan yana olmak istemez. Bunu yapabilmek büyük bir başarı ve cesaret işidir. Bu cesaret gösteren kişiler de her zaman takdir görmez.