Atasözleri Sözlüğü

Eken Biçer, Konan Göçer Atasözünün Anlamı

01.11.2021
95
Eken Biçer, Konan Göçer Atasözünün Anlamı

Eken Biçer, Konan Göçer

Başlangıçlar ve bitişler hayatın akışını düzenler. Hiç bir olay sonsuz değildir. Yaşamın kendisi gibi her olayın, eylemin elbette ki bir sonu vardır. Bazı başlangıçlar ve bitişler bizi üzebilirken, bazı başlangıç ve bitişler bizi sevindirebilir. İnsanı insan yapan, olgunlaştıran bu başlangıç ve bitişlerde kazandığımız tecrübelerdir. Akış içerisinde yaşanılan sevinçler, motivasyonumuzu  arttırırken, yaşadığımız zorluk ve kaoslar dirayetimizi arttırır.

Hayat başlangıç ve bitişlerin döngüsünden oluşur. Tıpkı ayın evreleri gibi bu döngü sürer gider. Önemli olan bizi üzenlere odaklanmak yerine bir ders almak, bizi sevindirenlerle de umutlarımızı tazelemektir. Kişi her ne yaşıyorsa yaşasın, ister başlangıç, ister bitiş sonunda hüzün de olsa aldığı ders ona umut ve mutluluk aşılamalıdır. Deneyim, para ile alınamayacak büyük bir zenginliktir. Her deneyim ise geleceğe dair umuttur.

Eken Biçer, Konan Göçer Atasözünün Anlamı

Hayat başlangıç ve bitişlerden oluşan bir döngüdür. Her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi mutlaka bir finali olacaktır. Çalışanın, emeğinin karşılığında para kazanması gibi ya da kötülük yapanın ceza alması gibi. Her son bir başlangıca, her başlangıç da bir sona gebedir.

Eken Biçer, Konan Göçer Atasözünün Kısaca Anlamı

Başlangıçlar ve bitişler bir birini takip eder. Başlangıcı olan her ne olursa, olsun bittiği bir an mutlaka olacaktır. Bu yaşamın doğal sonucudur.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.