Al Yakışırken El Bakışırken Atasözünün Anlamı Her şey zamanında güzeldir. Çocukken çocukluğa dair hareketler, ergenken ergenliğe yakışan hareketler ve yetişkinlikte de yetişkinliğe dair davranışlarda bulunmak gerekir. Yani her yaşın dinamikleri ve yaşanılması gereken durumları farklı farklıdır. Bu farklılıklar yaşanılması gereken zamanda değil de başka zamanlarda yaşanılmaya çalışılırsa kişide saçma durur.…
El Deliye, Bende Akıllıya Muhtacım Atasözünün Anlamı

El Deliye, Bende Akıllıya Muhtacım
Atasözleri geçmişten günümüzü kadar gelmiş kalıplaşmış sözlerdir. Atasözleri; atalarımızdan bizlere; yaşanan olay ve durumlara karşı tavsiye niteliğindedir. Tecrübe taşıdığı için çok önemli bir yol göstericidir. Toplumumuzda yeri sağlam olan atasözlerini günlük hayatımızda çok sık kullanırız. Genellikle, yaşanan bir olayı ifade ederken başvurduğumuz bu özlü sözler milletin yargılarını içerir.
El Deliye, Bende Akıllıya Muhtacım Atasözünün Anlamı
El deliye, bende akıllıya muhtacım atasözünün anlamı ise; kişinin çevresi kendisini yansıtır. Etrafımızda yer alan eş, dost, arkadaş ve akrabalara akıl danışırız. İstemeyerek de olsa çevremizdekilerden zarar görebiliriz. Kimse bilerek bir başkasına zarar vermek istemez. Bir kere zarar gördükten sonra bir daha tekrarlanmaması için önlem alırız. El deliye, bende akıllıya muhtacım atasözünün anlamı burada ortaya çıkar.
Kişinin tekrar aynı sıkıntıya düştüğü zamanı ifade eder ve kimse yok mu bana yol gösterici der. Etrafından yardım alabileceği kimsesinin olmadığını fark eder. İçinde bulunduğu çevrenin insanın zor zamanlarında yanında yer almaması kötü bir durumdur. Kişinin en yakınında yer alan ailesi bile; bazen ihtiyaç anında bulunmaz ve bu durumdan zarar gören kişi ise aynı hataya tekrar düşmek istemez.
El Deliye, Bende Akıllıya Muhtacım Atasözünün Kısaca Anlamı
El deliye, bende akıllıya muhtacım atasözünün kısaca anlamı ise; kişinin kendisini anlayacak ve ona yol gösterecek kimsesinin olmamasıdır. Etrafına baktığında gördüğü sadece kuru kalabalıktır.