Boş Duranı Allah Da Sevmez Kulu Da Atasözünün Anlamı Günün her saatinde belli işlerle meşgul oluruz. Kimimizinki mesleki meşguliyetler kimimizinki ev işleri kimimizinki de ilmi meşguliyetlerdir. Boş zamanlarda bir şeyler yaparak vaktimizi değerlendirmemizin en doğru davranış olduğunu kastederek atalarımız boş duranı Allah da sevmez kulu da demişlerdir. Yani boş kalmayıp…
Elden Gelen Öğün Olmaz, O da Vaktinde Bulunmaz Atasözünün Anlamı

Elden Gelen Öğün Olmaz, O da Vaktinde Bulunmaz
Geçmişten gelen atasözleri; birçok konuda insanlara yol gösterici ve öğüt taşıyıcı niteliktedir. Atalarımızdan günümüze kadar gelen atasözleri kulaktan kulağa yayılarak taşınmıştır. Yaşanmış olaylara karşı tavsiye olarak karşımıza çıkan, birçok konuda da kaynak olarak başvurduğumuz atasözleri birçok toplumda değerli olduğu gibi Türk toplumu için de değerlidir.
Elden Gelen Öğün Olmaz, O da Vaktinde Bulunmaz Atasözünün Anlamı
Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz atasözünün anlamı; insanlar hayatın içinde yaşamak için kimseye muhtaç olmamalıdır. İnsanın hayatta kalabilmesi için gerekli olan her şeyi kendisi bulmalı ve temin etmelidir. Hayatta tutunabilmek için kimseye muhtaç olunmaması gereklidir. İnsan öncelikle her konuda kendisine güvenmelidir.
Başkalarından gelen yardım ile hayat yaşanmaz. Eğer insan başka insanlara bağımlı olarak yaşama tutunmaya çalışırsa bir gün gelir ve yarı yolda kalır. Yarı yolda kalınmaması için insanlar zaruri ihtiyaçlarını her ne olursa olsun kendi kendilerine temin etmelidir. Kişi ihtiyaçlarını kendi imkanları doğrultusunda almalıdır. Böylece başkalarından yardım beklenmez ve kişi kendi ayakları üstünde durur.
Elden Gelen Öğün Olmaz, O da Vaktinde Bulunmaz Atasözünün Kısaca Anlamı
Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz atasözünün kısaca anlamı ise; İnsan kendi ihtiyaçlarını kimseden yardım beklemeden kendi başına halletmelidir. Birilerine muhtaç olarak hayatta kalmak zordur ve o yardım gelmediği takdirde kişi kendisini zorda hissedecektir.