Her Kuşun Eti Yenmez Atasözü Kısaca Anlamı Her girişim mutlaka başarıyla sonuçlanmayabilir. İnsan herkesi kendi menfaati doğrultusunda kullanamaz. Bir gün gelir ve karşımıza haddimizi bildiren birisi çıkar. Herkesten, her şeyden istifâde edilmez. Zararlı şeyler, kötü insanlar da çoktur. Her Kuşun Eti Yenmez Atasözü Hikayesi Bu atasözü farklı mânâlara gelir. Gerçi…
Her İşin Başı Sağlık Atasözü Anlamı

İçindekiler
Her İşin Başı Sağlık Atasözü Anlamı
Bu atasözü, sağlığı yerinde olmayan bir insan hiçbir şey yapmaya güç yetiremez anlamına gelir. Sağlık yoksa, iş de yoktur çünkü insanın bir işe başlayabilmesi ve o işi devam ettirebilmesi sağlıklı olmasına bağlıdır. Sağlığı iyi olmayan biri, o işte başarılı olmak şöyle dursun, başlamakta bile zorluk çekecektir. Kısaca sağlık olmadan hiçbir şey olamayacağı bu atasözü ile vurgulanmıştır.
Her İşin Başı Sağlık Atasözü İle İlgili Kompozisyon
Her işin başı sağlıktır. İnsanlar, bir iş yapabilmek için hareket etmeye, hareket edebilmek için ise sağlıklı olmaya ihtiyaç duyarlar. En küçük denilebilecek sağlık sorunlarında dahi işlerimiz aksar. Sağlığımız bozulduğunda, bir iş ile meşgul olmak oldukça zorlaşır ve günlük işlerimizi hallederken de yardıma ihtiyaç duyarız. ‘Sağlık’ kelimesini burada, ruh ve beden sağlığı olarak nitelendirebiliriz. İşlerimize başlayabilmek ve devam ettirebilmek için beden sağlığımızın yanında ruh sağlığımızın da iyi olması gereklidir. Ruh sağlığı iyi olmayan biri kafasını toparlayamaz ve herhangi bir işe yeterince odaklanamaz. Ve mutsuz insanların genellikle işlerinde başarısız oldukları görülür.
Sağlıklı olmaya yaşamımızın boyunca her anlamda ihtiyacımız vardır. Sağlıklı bir birey günlük işlerini çok rahat yapabilir ve büyük işlere de kalkışabilir. Bu nedenle hayatımız boyunca önceliğimiz sağlığımız olmalıdır. Atalarımız ‘her işin başı sağlık’ sözüyle, sağlığımızın önemine ve onun değerini bilmeye dikkat çekmişlerdir. Bu atasözünü kendimize bir nasihat olarak almalı ve önceliği her zaman sağlığımıza vermeliyiz.