Ucuzdur Vardır Bir İlleti, Pahalıdır Vardır Bir Hikmeti Atasözü Kısaca Anlamı Ucuz bir şey gördüğümüzde ona hemen rağbet etmemelidir. Zîrâ, ‘ucuz etin yahnisi yenmez.’ demişlerdir. Ancak bir şeyin fiyatı biraz yüksek diye de vazgeçmememiz gerekir. Eğer ona gerçekten ihtiyacımız varsa, ‘pahalı olsun ama kalitesiz olmasın’ diyerek onu almalıdır. Bir şey…
Her Yiğidin Bir Yoğurt Yiyişi Vardır Atasözü Anlamı

İçindekiler
Her Yiğidin Bir Yoğurt Yiyişi Vardır Atasözü Anlamı
Herkesin olaya farklı bakma tarzı gibi, her insanın birbirinde farklı özellikleri bulunmaktadır. Her parmağın bir olmaması gibi herkesin farklı yöntem ve tarzları bulunmaktadır. Bir işi yaparken aynı yöntemler kullanılmaz fakat aynı sonuçlar alınabilir.
Her Yiğidin Bir Yoğurt Yiyişi Vardır Atasözü İle İlgili Kompozisyon
Bir işi yapmak ona emek vermek, kendi yöntemlerini ortaya koymanın sonucunda istediği şeye ulaşması insana mutluluk verir. Bir işi yaparken bu tek düşünceye bağlı ilerlemez, bir çok yöntem ve tarz bulunur. Önemli olan insanların birbirlerine saygı duymalarıdır.
Bir ağacı ekmeye kalkmak nerden bakılırsa çok emek isteyen ve zahmetli bir iştir. Ağaç dikme alanında kendini geliştirmiş insanlar bir çok yöntemi bilip ona göre hareket ederken, hiç bir fikri olmayan bir insan fidanı eke eke bu tecrübeye ulaşır. Veya birinden yardım alarak bu işi gerçekleştirir. Bu tamamen kişinin kendisine bağlıdır. Bu yüzden insanların “- bu böyle olmaz”, “- bu yanlış” demelerine cevaben “her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” atasözü kullanılır.
Kısaca özetleyecek olursak; bir işte aynı sonuca ulaşmak esas meseledir. Yöntemler ve tecrübeler her ne olursa olsun birbirimize saygı duyup farklılıklara açık olmamız gerekmektedir. Herkesin özgür fikri vardır ve bunu topluma sunabilir. Yeniklerin karşısında durmayıp onları hayatımıza geçirebiliriz.