Şer İşi Uzat Hayra Dönsün, Hayır İşi Uzatma Şerre Dönmesin Atasözünün Anlamı Yapılan bir işin sonu her ne kadar kötüye giderse gitsin o işten pes etmeyip işin sonuna gidilmesidir. Yapılan işin sonunu görmeden pes edilmemesidir. Yapılan işlerin tamamının sonunun azimle yapılması sonucunda iyi bir işe dönebileceğini atalarımız bize yıllar önce…
İyiliğe Karşı İyilik Her Kişinin İşi, Kötülüğe Karşı İyilik Er Kişinin İşi Atasözü Anlamı

İçindekiler
İyiliğe Karşı İyilik Her Kişinin İşi, Kötülüğe Karşı İyilik Er Kişinin İşi Atasözü Anlamı
Bir iyilik yaptığımız zaman karşılık beklemeden yaparız. Bir başkasının bize karşı yaptığı iyiliğe ise her zaman iyilikle karşılık veririz. Buna her insan böyle yaklaşır. Konu bize kötülük yapılmaya geldiğinde herkes yine aynı şekilde iyilikle yaklaşmaya bilir. Sadece er kişi yani güvenilir, olgun ve iyi niyetli insanlar, kötülüğe karşı iyilikle cevap verir.
İyiliğe Karşı İyilik Her Kişinin İşi, Kötülüğe Karşı İyilik Er Kişinin İşi Atasözü ile İlgili Kompozisyon
İyilik yapmak güzeldir. İnsanı mutlu eder ve çevresinde daha çok sevilmesini, herkes tarafından değer görmesini sağlar. İyilik, insanın içinden gelerek kendi isteği ile yaptığı bir davranıştır. İyilik yapmak, bir başkasına karşılık beklemeden yapılır.
İyilik; Bir başkasına karşılık beklemeden yapılan davranış, ikram ve yardımdır. İyi ile kötünün mücadelesi, yeryüzünde insanoğlunun tarihi kadar eskiye dayanır. İnsanlar kendi hür iradesiyle iyi ile kötü arasında tercihler yapmıştır. Bunun sonucunda, kimi iyilik kimi kötülük arasında çabalayıp durmuştur.
Bir insana yapılan iyilik karşılıksızdır. İyiliğe karşı iyiliği her insan yapabilir ama iş kötülüğe geldiği zaman her insan aynı özveriyi gösteremez. Kötülük gördüğümüzde iyilikle karşılık vermek kendini bilen, anlayışlı insanların işidir. Atasözü de burada bize iyilik gördüysek cevaben iyilik yapmanın kolay olduğunu fakat kötülük karşısında yapacağımız iyiliğin er kişi yani yürekli kişilerin yapabileceğini anlatır.