Alim Unutmuş Kalem Unutmamış Atasözünün Anlamı ‘’Söz uçar yazı kalır.’’ sözüyle aynı anlama sahip olan ‘’alim unutmuş kalem unutmamış’’ sözü, önemli durumların muhakkak bir yere not alınmasının önemine dair büyüklerimiz tarafından söylenmiş bir sözdür. Sözler hatırda kalmaz ama satırda kalır. Bazı unutmak istemediğimiz önemli olayları veya önemli bilgileri aklımızda tutabileceğimize…
Karga Bülbülü Taklit Edeyim Derken, Ötmeyi Unutmuş Atasözünün Anlamı

Karga Bülbülü Taklit Edeyim Derken, Ötmeyi Unutmuş
Atasözleri atalarımızdan bizlere kalan önemli değerlerdir. Tecrübelere dayanan atasözleri, kulaktan kulağa söylenerek devam eden deyişler olarak bilinir. Hayatın her alanında sık sık kullandığımız atasözleri geçmişten günümüze bize öğüt vermek amacıyla var olmuştur ve var olmaya devam edecektir. Çoğu toplumlarda atasözlerinin önemi vurgulanır. Türk toplumunda da durum aynıdır. Atalarımızın bizlere tavsiye verici öğütlerine günlük hayatımızda sık sık yer veririz.
Karga Bülbülü Taklit Edeyim Derken, Ötmeyi Unutmuş Atasözünün Anlamı
Karga bülbülü taklit edeyim derken, ötmeyi unutmuş atasözünün anlamı; kişi birisini taklit ederken kendi olduğu kişiliğini kaybeder şeklindedir. Kişi olmaya çalıştığı kişi yüzünden kendi benliğini de kaybeder. Kendinden daha üstün gördüklerine ulaşayım diyen kişiler bu ikilem arasında bocalar durur. Her insanın yetiştiği ve ilk öğrenimini aldığı çevre farklıdır. Başka çevrelere ayak uydurmak daima zordur. Bu zorluklar kişileri aynı zamanda mutsuz edecektir. İki arada bir derede bocalayanlar kendi öz kimliğine de yabancılaşır. Olmadığı biri gibi davranmaya çalışmak kafa karışıklığına yol açacaktır.
Karga Bülbülü Taklit Edeyim Derken, Ötmeyi Unutmuş Atasözünün Kısaca Anlamı
Karga bülbülü taklit edeyim derken, ötmeyi unutmuş atasözünün kısaca anlamı ise; bir şeyi taklit ederek başarılı olunmayacağı ve kişinin taklit yüzünden kendisini de kendi özünü de kaybeder. Taklit etme çabaları kişinin davranış şeklini de değiştirir ve tanınmayacak birisine dönüştürür.