Bir Elin Verdiğini Öbür Elin Duymasın Atasözü Anlamı Durumu olmayan veya yardıma ihtiyaç birine yapılan hayır işi asla akrabalar tarafından dahi bilinmemelidir. Bu durum bizim bir görevimizdir. Bundan dolayı kendimizi göstermek yerine bir kişinin yarasına merhem olmak amacımız olmalıdır. Biri övsün diye yapılan iyilik, iyilik olmaz. Bir Elin Verdiğini Öbür…
Kötü Tarlanın Verdiğini, Yiğit Kardeş Vermez Atasözünün Anlamı

Kötü Tarlanın Verdiğini, Yiğit Kardeş Vermez
Tavsiye niteliği taşıyan atasözleri kulaktan kulağa yayılarak bu zamanlara kadar gelmiş deyişler olarak bilinir. Bu deyişler yaşamın içinden geldiği için çok değerlidir ve mutlaka kulak verilmeli ve dinlenmelidir.
Kötü Tarlanın Verdiğini, Yiğit Kardeş Vermez Atasözünün Anlamı
Kötü tarlanın verdiğini, yiğit kardeş vermez atasözünün anlamı ise; herkesin kazancı ancak kendine yeter. Kötü tarla burada az kazanç olarak betimlenmiştir. Kişinin kazancı az dahi olsa idare etmelidir. Yeri gelir kendi kardeşinden yardım beklersin ama yardım gelmez. Çünkü herkesin kendisi ve ailesine göre bütçesi vardır. Ailemiz bizim için çok önemlidir. Anne ve babamızın emeklerini ödeyemeyiz. Kişi kendi ailesinden bile yeri geldiği zaman bir şey istemeye çekinir.
Diğer aile üyelerinin ve akrabalarında ayrı evleri ve bütçeleri mevcuttur. Kişi kendi rızkını kendisi çıkarmalıdır. Kendi ailesi bile olsa parasal konularda destek göremeyebilir. Kişi kendi geçimini sağlayacak parayı kendisi kazanmalıdır. Aile kurduğu vakitte kendi ailesinin geçimi için kimseden bir şey beklememelidir. Az dahi olsa kendi yağında kavrulmak her zaman daha iyidir.
Kötü Tarlanın Verdiğini, Yiğit Kardeş Vermez Atasözünün Kısaca Anlamı
Kötü tarlanın verdiğini, yiğit kardeş vermez atasözünün kısaca anlamı; kişi kendi geçimini sürdürmek için kendisi çaba sarf etmelidir. Az kazanıyorsa ona göre yaşamalı ve ailesininin de kendi bütçeleri olduğunu bilmelidir. Anne, baba ya da kardeş bile olsa herkesin kendine göre bir hayatı vardır.