Koyunun Olmadığı Yerde Keçiye Abdurrahman Çelebi Derler Atasözü Anlamı Atasözümüzde bir ortamda yetkin insanlar bulunmadığı zaman kendisini büyük gören kişiler her zaman kişiliğini ve insanlığını öne çıkarmaya, göstermeye çalıştıklarını anlatmışlardır. Günlük hayatta çoğu zaman arkadaş veya akraba ortamımızda birkaç yetkin kişi olur ve bu kişiler sohbeti çevirip konuşulan konuya her…
Koyunun Bulunmadığı Yerde Keçiye Abdurrahman Çelebi Derler Atasözünün Anlamı

Koyunun Bulunmadığı Yerde Keçiye Abdurrahman Çelebi Derler
Herkes kendi makamına yaraşır. Eğer ehil olan kişiler kendi işlerinin başında durursa o zaman dünyada kaos diye bir şeyde gerçekleşmez. Fakat bazen yarım ehil olan insanlar yüksek seviyedeki insanların görevini üstlenebilir. Halbuki buda bir eksikliktir. Yahut ta o kişiler üstlenmeyip halk çok da ehil birini bulamadığında mecburen daha alt seviyedeki bir insana başvururlar. Tam da bu durum için söylenmiş bir atasözü olan koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler temsili bir anlam içeriyor.
Koyunun Bulunmadığı Yerde Keçiye Abdurrahman Çelebi Derler Atasözünün Anlamı
Koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler sözü, aslında koyun keçiden daha işe yarar ve faydalı olduğu için otlak arazide koyun olmayınca mecburen insanların keçiye yönelmesinden bahseder. Aslında keçi koyunun yerini kapatacak seviyede olmadığı halde insanlar yokluktan bunu kabullenmek zorunda kalırlar.
Koyunun Bulunmadığı Yerde Keçiye Abdurrahman Çelebi Derler Geçti Atasözü Hikâyesi
Osmanlı zamanında her değerli ilim adamının belli bir makamı vardı. Örneğin şeyhülislamlık makamına o devrin en gözde âlimlerinden birisi çıkarılırdı. Komutan olarak da savaş ilimlerinin ustası seçilirdi. Abdurrahman Çelebi de o zaman da kazasker ve yanı sıra şair bir devlet adamı idi. Bu nedenle daha üstün kişiler bulunmadığı zaman insanların Abdurrahman Çelebi’nin de aslında değerli, fakat diğerlerine nazaran alt seviyede olduğunu bildiği için bu şekilde bir söz söylemesi manidar oldu