Atasözleri Sözlüğü

Koyunun Olmadığı Yerde Keçiye Abdurrahman Çelebi Derler Atasözü Anlamı

07.09.2021
76
Koyunun Olmadığı Yerde Keçiye Abdurrahman Çelebi Derler Atasözü Anlamı

Koyunun Olmadığı Yerde Keçiye Abdurrahman Çelebi Derler Atasözü Anlamı

Atasözümüzde bir ortamda yetkin insanlar bulunmadığı zaman kendisini büyük gören kişiler her zaman kişiliğini ve insanlığını öne çıkarmaya, göstermeye çalıştıklarını anlatmışlardır.

Günlük hayatta çoğu zaman arkadaş veya akraba ortamımızda birkaç yetkin kişi olur ve bu kişiler sohbeti çevirip konuşulan konuya her zaman açıklık getirirler. Bu insanlar olmadığı zaman ise kendisini çok üstün gören bireyler sürekli kendilerini büyük göstererek lafın arasına girerler. Hak ettiklerinin üstünde de değer görürler.

Bu Atasözünde diğer bir çıkarılması gereken anlam ise istenilen nitelikte olanı bulunamayınca onun yerine daha düşük nitelikli bir şey bulunur ve buna razı olunur. Cansız varlıklara da aynı türden bir anlam yüklenir. Çok kıymetli, sevdiğimiz nesneyi bulamazsak ya da kaybedersek onun bir alt seviyesindeki nesne daha da çok önem kazanır ve kendimizde yer edinir. Yani kısaca değerli şeylerin bulunmadığı yerde değersizler değer görür.

“Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler” atasözü, insanların ihtiyaç duydukları şeyleri bulamadıklarında onun yerine başka bir şeyin kullanılmaya çalışıldığını vurgular. Bu atasözü, insanların çareyi aradıklarında yapabilecekleri her şeyi denediklerine işaret eder.

Koyun ve keçi, süt veren hayvanlar olarak görülür. Bu atasözü, insanların ihtiyaç duydukları sütü bulamadıklarında onun yerine başka bir hayvanın sütünü kullanmaya çalıştıklarını anlatır.

Abdurrahman Çelebi, Türk edebiyatında tanınan bir şairdir. Bu atasözü, insanların ihtiyaç duydukları şeyleri bulamadıklarında onun yerine başka bir şeyin kullanılmaya çalışıldığını vurgular. Bu atasözü, insanların çareyi aradıklarında yapabilecekleri her şeyi denediklerine işaret eder.

Bu atasözü, insanların ihtiyaç duydukları şeyleri bulamadıklarında onun yerine başka bir şeyin kullanılmaya çalışıldığını vurgular. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler atasözü, insanların çareyi aradıklarında yapabilecekleri her şeyi denediklerine işaret eder. Bu atasözü, insanların ihtiyaç duydukları şeyleri bulamadıklarında onun yerine başka bir şeyin kullanılmaya çalışıldığını anlatır.

Koyunun Olmadığı Yerde Keçiye Abdurrahman Çelebi Derler Atasözü Kısaca Anlamı

Elimizde olan varlık gözümüze çok kıymetli gelebilir. Onu kaybettiğimizde veya bulamadığımızda ise onun bir alt seviyesinde olan varlık daha da çok önem kazanır. Tecrübeli insanların olmadığı yerde de bu böyledir. Az biraz yetkinliğini belirgin eden kişi hemen öne çıkar ve değer kazanır. İlgi görmeye başlayan bu kişi ise kendisini farklı düşüncelerle doldurmaya başlar.

“Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler” atasözü, bir kişinin uygun olmadığı bir yerde veya durumda bulunmasını, bu kişinin bu yerde veya durumda yanlış bir seçim yaptığını ifade eder. Bu atasözü, bir kişinin uygun olmadığı bir ortamda bulunmasının, bu kişinin bu ortamda yanlış bir seçim yaptığı anlamına geldiğini vurgular.

Örneğin, bir koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi denilebilir. Bu, keçinin o yerde olmaması gerektiği anlamına gelir ve keçinin o yerde yanlış bir seçim yaptığı anlamına gelebilir. Bu atasözü, bir kişinin uygun olmadığı bir ortamda bulunmasının, bu kişinin bu ortamda yanlış bir seçim yaptığı anlamına geldiğini vurgular.

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.