Laf ile Peynir Gemisi Yürümez Günlük hayatta dikkat ederseniz atasözleri ve deyimleri konuşurken çok sık kullanırız. Atasözleri geçmişten günümüze uzanan özlü sözler olarak bilinir. Yaşanan olaylara ve tecrübelere dayanan atasözleri atalarımızdan bizlere miras kalan tavsiye niteliğinde önemli deyişlerdir. Bizim kültürümüzde atasözlerinin yeri özeldir. Geçmişten, kulaktan kulağa söylenerek bu zamanlara gelen atasözleri…
Laf ile Peynir Gemisi Yürümez Atasözü Ne Anlama Gelir

Laf ile Peynir Gemisi Yürümez
Laf ile peynir gemisi yürümez atasözünün anlamı bir işi yapmadan önce böyle yapacağım, şöyle yapacağım deyip büyük konuşmaktır . Ama bir işi yapmadan önce bos konuşmak yerine o işi bir an önce yapılması daha doğrudur . Çünkü sadece konuşarak bir yere varılması çok zordur.
Laf ile Peynir Gemisi Yürümez Atasözünün Hikayesi ;
Rivayete göre bir zamanlar İstanbul’da Edirneli aksimi aksi ticareti yapan bir tüccar varmış . Peynir ticareti yapan bu tüccar Trakya’dan aldığı peynirleri fiyat durumuna göre İstanbul ya da İzmir’de satıyormuş. Ürünlerini gemilerle taşıtan tüccar, nakliye parasını peşin vermek istemediği için her seferinde gemi kaptanlarını oyalayıp; hele peynirler sağ salim varsın, istediğin parayı fazla fazla veririm, diye vaatlerde bulunurmuş.
Madrabaz ve cimri olan bu tüccarın vaatlerine birkaç kez aldanan gemi kaptanlarından birisi, peynirleri yükleyip İzmir’e doğru yola çıkmak üzere iken diklenmiş; ‘Efendi tayfalarıma para ödeyeceğim. Geminin kalkması için masraflarım var. Navlunu peşin ödemezsen Sarayburnu’nu bile dönmem diye diretmiş. Aksi Yusuf her zamanki gibi; hele peynirler sağ salim varsın demeye başlar başlamaz gemi kaptanı; Efendi, lafla peynir gemisi yürümez, buna kömür lazım, yağ lazım demiş. O gün akşama kadar bu cümleyi sayıklayıp durmuş.
Laf ile Peynir Gemisi Yürümez Atasözünün Kısaca Anlamı
Bir hedefe ulaşmak ya da bir başarıya ulaşmak için sadece konuşmak yeterli değildir. Onun için icraatta önemlidir.