Atasözleri Sözlüğü

Oğlan Yer Oyuna Gider Çoban Yer Koyuna Gider Atasözü Anlamı

06.12.2021
92
Oğlan Yer Oyuna Gider Çoban Yer Koyuna Gider Atasözü Anlamı

Oğlan Yer Oyuna Gider Çoban Yer Koyuna Gider

Atasözü nedir: Atalarımızın uzun süren denemeleri sonucuna dayanan yargılarını, tecrübelerini, düşünce veya öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan toplumca, kamuca benimsenmiş özlü anlamlı ve bilgilendirici sözlerdir. Bu sözler hayatımızın her anında farklı farklı cümleler olarak karşımıza çıkacak ve bize her zaman bir öğüt, bir ders verecek şekilde her daim hayatımızın içinde olacaktır. Atasözleri biçim olarak diğer diğer yazı türlerinden farklılık gösterir. Öykü, roman, şiir, deneme gibi yazı türleri pek çok cümlenin bir araya gelmesi ve anlam yönünden bütünleşmesiyle meydana geldiği bilinir.

Oğlan Yer Oyuna Gider Çoban Yer Koyuna Gider Anlamı

Oğlan yer oyuna gider çoban yer koyuna gider atasözünde anlatılmak istenen her insan hayatında ne ile ilgileniyorsa hangi iş ile uğraşıyorsa, zorunlu ve yapması gereken ihtiyaçlarını gördükten, yaptıktan sonra gereken yerlere, ait olduğu yerlere geri dönerler. İşimizin bittiği noktada ait olduğumuz yere bölgeye dönerek hayatlarına kaldıkları yerden devam ederler.

Oğlan Yer Oyuna Gider Çoban Yer Koyuna Gider Kısa Anlamı

Biz insanoğlu bu yapıya sahibiz nerede ne olursak olalım ne yaparsak yapalım ait olduğumuz yer her nerede ise işimiz zorunlu yaşantımız, ihtiyaçlarımız, işimiz bittiği zaman ait olduğumuz yere bölgeye döneriz ve her nerede kaldıysa hayatımız aynen kaldığı yerden devam etmeye başlarız.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.