Ağaçtan Paşa Aptaldan Maşa Olmaz Atasözü Kısaca Anlamı Hiç kimse yetenek ve özellikleri dışında bir işte başarılı olamaz. Bu nedenle herkes kendi yetenek beceri ve ilgi alanlarına göre işlerde çalışmalıdır. Bu atasözünde de bu anlatılmaktadır. Nasıl ki bir balığın ağaca tırmanmasını bekleyemezseniz aynı şekilde kişilerin de yetenekleri ve kabiliyetleri dışında…
Olmaz Olmaz Deme Olmaz Olmaz Atasözü Açıklaması

Olmaz Olmaz Deme, Olmaz Olmaz Atasözü Anlamı
İnsanoğlunun hayatı sürekli değişken ve hareketli bir yapıdadır. Her an her şey yaşanıp değişiklikler baş gösterebiliyor. Bir bakmışsın Hanya’dayken bir bakmışsın Konya’dasın. Hüzün ve kederle boğuşurken birden bu olumsuzlukların ortadan kalkarak yerini mutlu ve neşeli bir duruma bıraktığına şahit oluyoruz. Kısacası her an her şeyin değişebileceği bir gerçekle yüz yüzeyiz diyebiliriz. Hal böyle olunca içinde bulunulan vaziyetin o andaki bize sunmuş olduğu olumlu veya olumsuz durumun havasına çok kapılmadan her an değişebileceği gerçeği ile yaşamalıyız.
Hayatta hep hiç aklımıza gelmeyen şeyleri yaşıyoruz diyenlerin nefes alıp verdiği bir dünyadayız. Hiçbir şey için kesinlikle böyle bir şey olmaz ya da o böyle bir şey yapmaz dememek gerekiyor. Çünkü en ufak bir ihtimal dahi olsa o durumun gerçekleşebilme ihtimali her zaman vardır. Bu sebepten ötürü hiçbir vakit olmaz dememek gerekir. Aksi halde olmaz denilen şey olurken büyük bir şaşkınlık ve çöküntü içerisine girilmesi kaçınılmaz olacaktır. Bilimsel olarak olması, gerçekleşmesi mümkün değil denilen en ufak şeyin dahi bir süre sonra gelinen nokta itibariyle olabileceği ve hatta olduğu bir gerçek vardır. Bu yüzden atalarımız “olmaz olmaz deme, olmaz olmaz” demişlerdir.
Olmaz Olmaz Deme, Olmaz Olmaz Atasözü Kısaca Anlamı
Hayatta neye olmaz, mümkün değil gibi kesin ve olumsuz bir görüş belirttiysek o iş mutlaka olmuş bir vaziyette karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle engin tecrübelerini bize aktaran atalarımız “ olmaz olmaz deme, olmaz olmaz” diyerek noktayı koymuşlar.